Åtvidabergs FF — Jönköpings Södra IF

0
    372

Det såg länge mörkt ut för J-Södra under kvällens bortamatch mot Åtvidaberg. Hemmalaget hade 2-0 efter 73 minuters spel men J-Södra kom tillbaka och fixade ett kryss efter en sen kvittering av Ricardo Santos.
    Det blev ett spännande slut på matchen på Kopparvallen. Hemmaspelarna hade redan efter 1-0 ledningen dragit sig tillbaka och när 2-0 målet kom på straff slutade man nästan helt att anfalla. Olle Nordin hade gjort två byten efter 1-0 målet och gjorde det tredje direkt efter 2-0. Det skulle visa sig vara ett lyckomål för Valle Elkari hann knappt vara inne på planen förrän han bredsidade in 1-2 efter en hörna av Tomas Backman.
    Efter reduceringen radade J-Södra upp chanser men det såg faktiskt ut som att Åtvidaberg skulle klara av att få med sig alla tre poäng. Men. Superbrassen ville annat. Efter en frispark blev det kalabalik framför Åtvidabergsmålet och till slut lyckades Santos, som innan varit ganska osynlig, få bollen bakom en passiv Henrik Gustavsson. Vild glädje bland J-Södra spelarna och de supportrar som fanns på plats.
    Olle Nordin var imponerad av sitt lag ikväll:
    – Jag vet inte vad jag ska säga. Ibland är det så jäkla skönt att kriga till sig en poäng. Det är lätt att få gamnacke vid 2-0 men vi ger inte upp förrän slutsignalen kom. Jag är så jäkla impad.
    Tommy Thelin var också nöjd med en poäng:
    – Vi försöker vinna varenda match och pumpar på trots att vi ligger under. Det känns som vi fått en riktigt bra start på säsongen.
    Valid Elkari var nöjd med målet men ännu mer nöjd med assisten till Santos 2-2 mål:
    – Det känns som en seger även om vi bara fick med oss en poäng. Assisten kändes riktigt skön, jag såg att Ricardo kom i ögonvrån och petade fram den till honom.
    Noterbart…
    ## Marcel Sacramento spelade 60 minuter och gjorde framförallt under första halvlek en mycket bra insats. Man fick då se att J-Södra visst behärskar ett fint kortpassningsspel och det lovar definitivt gott inför fortsättningen.
    ## Tommy Thelin var hetast av vårt anfallsspar, åtminstone i 93 minuter. Han gjorde allt rätt utan mål och man unnar verkligen Tommy ett mål nu.
    ## Micke Axelsson fortsätter att vara het i målet och är hur stabil som helst. Enligt rapporterna var han lite passiv vid Åtvidabergs 1-0 mål som kom direkt på frispark av Jonas Arvidsson.
    ## Tre gula kort ikväll och tre spelare lever farligt nu: Backman, Persson och Santos står alla på två varningar och riskerar avstängning vid en varning till.
    ## Ni som lyssnade på webradion fick höra på en dåligt påläst kommentator i Bosse Nilsson. Micke Gustafsson, Tobias Backman och David Karlsson var några av de nya namnen på Södraspelarna…