Jönköpings Södra IF — FC Trollhättan

0
    279

J-Södra tog åter en hemmaseger ikväll då man besegrade FC Trollhättan med 2-0 (0-0). Båda målen kom i andra halvlek då också J-Södra var betydligt bättre. Målen gjordes av Tommy Thelin och Patrik Redo och det var deras första mål för säsongen.
    J-Södras tränare Olle Nordin var nöjd med resultatet men mindre nöjd med första halvlek. Och första halvlek var verkligen ingen höjdare trots en ganska pigg inledning.
    Det var i andra hälften av andra halvlek J-Södra kunde börja luckra upp det stenhårda granitaktiga försvaret i Trollhättan och målchanserna började uppkomma. Tommy Thelin började ta för sig och sög i sig allt mer bollar i straffområdet och det skulle också vara Thelin som skulle få göra sitt första mål för säsongen. Hans 1-0 mål kom till med att Kristen Viikmäe hittade inhopparen Patrik Redo som i sin tur klackade fram bollen till Thelin som drog till med vänstern nästintill otagbart för FCT målvakten Tobias Wennergren.
    Efter målet radar J-Södra upp chanser och visserligen dröjde det nästan tretton minuter innan tvåan kom men FCT var inte nära att kvittera under tiden. 2-0 målet var också snyggt och sattes av Patrik Redo som snyggt rundade Wennergren efter ett sambalikt Santosnummer och framspelning och Redo fick jubla tillsammans med sin nya hemmapublik.
    NOTERBART…
    ## Tomas Backman fick tyvärr utgå i slutet av första halvlek med en allvarlig muskelbristning i låret. Backman väntas bli borta i lite drygt en månad och det känns jäkligt synd med tanke på Backmans fina form.
    ## Peter Klancar ersatte Backman som ytterback och gjorde en klart godkänd match, kanske hans bästa hittils och jag tycker han kommer mer till sin rätt som ytterback.
    ## Valid Elkari fick chansen från start igen och gjorde väl ingen större match. Han vågade trots allt en del under första halvlek men slog bort många bollar till motståndarna. Nja, det vill sig inte riktigt för Valle tyvärr. Han har mycket i sig men ikväll fick han inte ut mycket av det.
    ## Man hade stora förväntningar på Marcel Sacramento och de var kanske för stora. Visst, han glänste till då och då och i andra halvlek höjde han sitt spel men som helhet blir det inget överbetyg.
    ## Tommy Thelin vaknade till ordentligt i andra halvlek och efter målet fanns Thelin överallt. Jag gläds verkligen med Tommy att han fick göra det där viktiga första målet och jag tror att han var rättså nöjd själv!
    ## Ricardo Santos fick gå mållös från en hemmamatch och det var första gången i år det. Mäktig framspelning till 2-0 målet visade också att han kan vara en assistkung emellanåt…
    ## Green Mach…förlåt Stadsgårdsskolan höll igång hela matchen. Snyggt!
    ## Trollhättan var nästan värda ett mål i första halvlek. I andra var de defenitivt inte värda något…
    ## Tänk vilken skillnad jämfört med fjolåret. Då hade vi förlorat den här matchen med 0-1 eller 0-2. Det vila ett lugn i år och en krigarmentalitet som vi inte sett förut. Och alla är glada igen!