Åtvidabergs FF — Jönköpings Södra IF

Matchfakta

Åtvidaberg vann rättvist dagens säsongspremiär på en regntyngd Kopparvallen. 3-1 slutade matchen där samtliga mål tillverkades i den första halvleken.

 

J-Södra har en hel del att fundera på och det var framförallt på mittfältet som Åtvidaberg vann matchen. Tomas Backman och Andreas Ingel kunde inte få grepp om motståndarna och framförallt spelgeniet Kristian Bergström.
Unge Jesper Ritheim fick spela från start och gjorde inte bort sig men det blev bara 45 minuter för Jesper som i halvtid fick utgå och ersattes av en till början het Tommy Thelin.Efter Åtvidabergs 1-0 i den 17 minuten kvitterade J-Södra nästan omgående genom nyförvärvet Kristen Viikmäe. Viikmäe visade att han mycket väl kan fylla tomrummet efter Patrik Elmander och tillhörde de bättre södraspelarna denna eftermiddag.

Efter kvitteringen lyfte hemmalaget upp spelet än mer och 2-1 kom efter ett briljant förarbete av Kristian Bergström efter en sylvass kontring. Brassen Ricardo Santos gjorde enkelt målet.

3-1 målet sänkte nästan J-Södra som slutade spela när man tyckte att Haris Radetinac ojuste knuffade en Södraförsvarare. Domaren friade och Santos gjorde sitt andra mål för dagen.

I andra halvlek byter som sagt Ek in Tommy Thelin och Thelin gör en bra halvtimme och skapar några farligheter framför hemmamålvakten Henrik Gustavsson.

J-Södra orkar dock inte komma tillbaka i den här matchen och trots att brassen Santos blir utvisad efter en ful stämpling räcker det inte till.

Thomas Ek summerade matchen såhär till den offciella sidan: – Tycker vi är med bra i första halvlek. Men vi släpper till alldeles för enkla mål. Vi pratade innan matchen om att inte ge dom för många frisparkar på vår planhalva då vi vet att dom är farliga. I andra halvlek gör vi ett försök att pressa dom lite hårdare med en 4-3-3 uppställning. Får väl inte riktigt den pressen som vi hoppats på. Det märks att grabbarna blir frustrerade när de får så många frisparkar mot sig och det påverkar tyvärr spelet.

Matchfakta:

Åtvidaberg – Jönköpings Södra 3-1 (3-1)

1-0 (16:06) Daniel Johansson (Kristian Bergström)
1-1 (18:14) Kristen Viikmäe (Johan Fäger)
2-1 (25:33) Ricardo Santos (Kristian Bergström)
3-1 (39:10) Ricardo Santos (Haris Radetinac)

Laget:

Mikael Axelsson

Fredrik Söderbring
Daniel Karlsson
Erik Skördåker
Peter Klancar

Jesper Ritheim (ut 46)
Tomas Backman (ut 82)
Andreas Ingel
Andreas Nilsson

Johan Fäger (ut 68)
Kristen Viikmäe

Avbytare:

Alexander Nadj
Fredrik Fendrich (in 82)
Tommy Thelin (in 46)
David Blomkvist
Michel Kamhie (in 68)

Statistik:

Skott: 13-6 (8-3) (Viikmäe 2, Backman, Ritheim, Thelin, Ingel)
Skott på mål: 6-2 (4-1) (Viikmäe 2)
Hörnor: 5-2 (3-1)
Frisparkar: 22-9 (13-8)
Offside: 3-4 (2-1)
Gula kort: 3-4 (1-2) (Backman, Karlsson, Klancar, Nilsson)

(första parantesen efter en halvlek)

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode

Publik: 1.728

Detaljer

Datum Tid Matchtyp Säsong Publik Domare
12 april, 2008 16:00 Superettan 2008 1728 Sven-Martin Åkesson

Arena

Kopparvallen
Kvarngatan 8, 597 41 Åtvidaberg, Sverige

Tidigare möten

DatumHemResultatBortaTid

Kommentera

%d bloggare gillar detta: