Jönköpings Södra IF — Vasalunds IF

0
    297

J-Södra fortsätter sitt segertåg på ”Vallen” och inkasserade ikväll lagets andra seger i årets serie, tillika andra raka hemmasegern, då man besegrade Vasalund med 3-1 (1-0). Ricardo Santos målform håller i sig och idag gjorde superbrassen två nya mål och är nu uppe i fyra totalt.
    J-Södra har inlett årets säsong bra och har nu sju poäng efter fyra omgångar. Spelet ikväll var inte det bästa vi sett men när vi har Santos på topp så räcker det för att vinna en sådan här match. Ifjol hade vi säkert förlorat den här matchen. Första halvlek påminde om matchen mot Ängelholm och visst borde vi haft en större ledning då.
    Första halvlek var den bästa halvleken från J-Södra men man gick till paus med bara en 1-0 ledning efter mål av, såklart, Ricardo Santos. Superbrassen slog till från vänsterkanten, fint framspelad av Tommy Thelin, och satte skottet i målvakten Willam Amamoos vänstra hörn. I övrigt hade både Tommy Thelin och Fredric Fendrich jätte chanser att göra mål, Fendrich missade öppet mål efter en hård frispark av Thelin.
    I andra halvlek tilläts gästerna ta över mer och hemmalaget blev väldigt passiva. 1-1 målet kom också efter 57 minuter och det var i eftersvallet av en hörna som Vasalunds vassa Kennedy Igbonanike höll sig framme efter både en jätteräddning av Axelsson och en ribbträff stötte in kvitteringen.
    Målet blev en väckarklocka för J-Södra som nu började rulla bolla igen. Patrik Redo byttes in och gjorde därmed debut för sitt nya lag. Det viktiga 2-1 målet kom drygt 10 minuter efter kvitteringen och det var genom vänsterbacken Tomas Backman. Backman bröt in i straffomårdet och bredsidade in målet och bröt därmed Santos-eran som målskytt.
    Spiken i kistan satte sedan Santos med en läcker lyftning över utrusade målvakten Amamoo rullade han enkelt in 3-1. Amamoo blev vansinnig efter målet och fick först en varning men fortsatte att protestera och blev i samma situation utvisad.
    Efter 3-1 målet gick luften ur Vasalund och en härlig hemmaseger för J-Södra var ett faktum.

Noterbart…

## Kul att Patrik Redo fick göra ”riktig” debut i Södratröjan. Vi fick se lite av snabbheten och han var inblandad i en del farligheter också från sin yttermittfältsplats.
    ## Ricardo Santos! Ja, vad kan man säga. En matchvinnare, en målskytt, en entertainer. Klass rakt igenom och det är bara att hoppas att vi får se honom länge, länge.
    ## Micke Axelsson har börjat säsongen bra. Ett par svettiga räddningar och också nära att ta 1-1 målet.
    ## Peter Klancar har fått mycket skit men gjorde en klart godkänd första halvlek. I andra kommer han bort och byts också ut i 64:e minuten.
    ## Fredric Fendrich hade en tung kväll och fick inte mycket av spelet att stämma. Det centrala mittfältet funkade sällan och det kanske berodde på Vasalunds dito Albert Krasniqi. Krasniqi var sylvass på Vasalunds mittfält och dominerade helt där. Fendrich missade också öppet mål i första halvlek.
    Det centrala mittfältet är ett problem och vi kan bara hoppas att Sacramento snart är tillbaka!
    ## Vi ska ha klart för oss att Vasalund var bra. Stark offensiv och spelskickliga, tekniska men sämre i defensiven tack o lov.
    ## Tommy Thelin var nära att spräcka sin målnolla ikväll men det vill sig inte för Tommy.
    ## Publiken stod upp när Santos satte 3-1. När hände det senast?
    ## Över 2.700 och snittet efter två hemmamatcher ligger på 2.952…
    ## Santos igen. 3-1 målet var ett riktigt klassmål där målvakten blev grundlurad och till och med utvisad efter målet. Jag hör fortfarande jublet…
    ## Kollade tabellen precis och vi ligger på allsvensk kvalplats. Tidigt men härligt!

Jönköpings Södra-Vasalund 3-1 (1-0)
    1-0 22:02 Ricardo Santos (Tommy Thelin)
    1-1 56:59 Kennedy Igboananike
    2-1 67:30 Tomas Backman
    3-1 82:26 Ricardo Santos (Tommy Thelin)