Jönköpings Södra IF — Åtvidabergs FF

0
    310

J-Södra visade vilja och attityd i kvällens drabbning mot serietvåan Åtvidaberg hemma på Vallen. Matchen slutade 2-2 efter två mål av Patrik Redo. Åtvidaberg var spelmässigt bättre men J-Södra vägrade att förlora inför hemmafansen.
    Efter mållös första halvlek kunde J-Södra överraskande ta ledningen med 1-0 genom en påpasslig Patrik Redo. Åtvidabergs försvaret misslyckades med en rensning och Redo fick fri väg fram mot Henrik Gustavsson i Åtvid-målet och Redo gjorde inget misstag även om Henke var på bollen som sakta rullade in i hans vänstra hörn.
    Kvitteringen kom i den 71:a minuten efter en misslyckad utboxning av Alexander Nadj och Jesper Arvidsson är sist på bollen och Åtvidaberg kvitterar fullt rättvist.
    Bara knappa två minuter senare gör J-Södra 2-1 också det av Patrik Redo efter en klackframspelning av Daryl Smylie.
    Åtvidaberg skulle dock komma igen och kvittering nummer två kommer i 78:e minuten av Dejan Doslic som rinner igenom Södraförsvaret som dessutom saknade David Blomkvist som behandlades vid sidan av planen.
    Båda lagen ville avgöra och Åtvidaberg var närmast att få med sig tre poäng.
    NOTERBART…
    ## Alexander Nadj gjorde säsongsdebut inför hemmapubliken och var J-Södras bästa spelare. Flera kvalificerade räddningar även om 1-1 målet var hans. – Jag har en bit kvar till toppformen men det går bättre och bättre, sade Nadj efter matchen.
    ## Åtvidaberg spelade stundtals vacker fotboll och var väl värda tre poäng. – Vi för matchen och förtjänar att vinna den, sade ÅFF tränaren Daniel Wiklund på presskonferensen.
    ## – Solklar utvisning! Wiklund om situationen innan J-Södras 2-1 mål då en södrait armbågar ÅFF:s Haris Radetinac.
    ## Olle var nöjd med attityden hos hans spelare. – Kan vi bygga vidare på det här spelet så kommer vi att bli belönade.
    ## ”Nadj håller oss kvar”. Olle igen om sin kanske viktigaste spelare ikväll.
    ## ”Jag gillar det jag ser hos Åtvidabergs anfallsspel”. Olle var lite imponerad om gästernas anfallsspel, i matchen mot Ljungskile…
    ## Daryl Smylie och Peter Klancar varnade och det betyder att Klancar missar matchen mot Trollhättan.
    ## Den hårt prövade backlinjen fick verkligen slita för lönen. Tom Siwe hade det tungt på sin kant medan Peter Klancar klarade sin kant bättre. David Blomkvist var nyttig med sitt huvudspel och jag tycker även Hojan kommer ifrån matchen med godkänt betyg.
    ## Kul för Patrik Redo att göra mål igen! Ikväll satte han sitt andra och tredje för säsongen.
    ## Bra publiksiffra trots sen matchtid, 2.465 åskådare.
    Jönköpings Södra-Åtvidaberg 2-2 (0-0)
    1-0 47:27 Patrik Redo
    1-1 70:20 Jesper Arvidsson
    2-1 72:15 Patrik Redo (D Smylie)
    2-2 77:19 Dejan Doslic
    Alexander Nadj, Tom Siwe, David Blomkvsit, Uros Hojan, Peter Klancar, Jesper Ritheim (65), Fredric Fendrich (80), Daryl Smylie, Johan Karlefjärd, Johan Karlefjärd, Kristen Viikmäe, Patrik Redo (78).
    Inhoppare: Tomas Backman (65) Marcel Sacramento (78) Valid Elkari (80)

Skott: 16-19 (8-10)
    Skott på mål: 8-10 (2-6)