Vasalunds IF — Jönköpings Södra IF

0
    307

Det var ingen höjdarmatch men glädjen var oerhört stor när domaren blåste av matchen på Skytteholms IP. J-Södra vann nämligen med 2-1 efter 1-1 i paus. Stor matchhjälte blev Daryl Smylie som för fjärde matchen i rad gjorde mål. 2-1 målet kom på en feldömd straff i den 76:e minuten.
    Inför säsongens sämsta publiksiffra, bara 340 åskådare, fick J-Södra äntligen jubla. Det var ingen snygg seger men i det skedet vi befinner oss är vi bara jäkligt tacksamma för de tre pinnarna som det ger. I tabellen blev det nu lite andrum till strecklagen och segern gav också Nordin/Jankevics lite arbetsro inför Åtvidabergsmatchen på måndag.
    Första halvlek var en Hawaii historia där hemmalaget tog ledningen genom Thomas Carlsson. Dessförinnan hade Alexander Nadj gjort flera fantomräddningar men åt målet gick det inte att göra något. Kvitteringen kom ganska omgående, drygt fyra minuter senare, och det gjordes efter en hörna slagen av Patriki Redo som hittade Uros Hojan som hittade nätmaskerna bakom hemmamålvakten Milos Petkovic. Det var Uros Hojans första fullträff i Södratröjan, grattis!
    1-1 stod sig halvleken ut och ”ödeskvarten” klarade J-Södra av men spelet ville inte stämma och man kan notera att totalt sätt i denna match har J-Södra två avslut på mål…
    Segermålet skulle komma i 76:e minuten och det kom på en feldömd straffspark. Johan Karlefjärd tacklades men utanför straffområdet men domaren Fredrik Lundberg valde att blåsa straff. Daryl Smylie stegade fram och gjorde inget misstag alls. Hans fjärde mål på lika många matcher och trots en medioker insats i övrigt så är det ju förbaskat bra av den gode Smylie. Kanske läge att snacka kontrakt med honom istället, Segerfeldt?
    2-1 ledningen stod sig matchen ut och vilken viktig seger det här var!

EFTERSNACK…

”Det känns fördjävla bra!”
     Alexander Nadj till JP efter matchen
    ”Det är klart att det var nervöst eftersom jag inte hade spelat så många matcher med b-laget innan. Men jag gick ut helt utan förhoppningar och försökte spela och ha kul.”
    Nadj igen
    ”Så fort jag förstod att det var straff sprang jag fram och tog bollen”
    Smylie om straffen
    ”Jag kände mig säker på att sätta den och ville göra mitt fjärde mål på fyra matcher”
    Smylie igen
    ”Det var det första nickmålet jag gjort på långe”
    Ovan nickare i Uros Hojan
    ”Jag vill dedikera det här målet till familjen Mancu som hjälpt mig mycket under min tid i Jönköping”
    Hojan igen
    ”Sett över 90 minuter är det ett rättvist resultat, även om båda lagen stundtals uppträdde ängsligt”
    Olle Nordin efter matchen
    ”Det är klar kontakt. Om det är innanför eller utanför straffområdeslinjen är svårt att säga”
    Karle om straffsituationen
    ”Jag har sett på dvd:n efter matchen och det är absolut inte straff. Han faller lätt och är utanför straffområdet.”
    Vasalunds nya tränare P-Å Swärd var besviken
    NOTERBART…
    ## Alexander Nadj var tillbaka i målet och var bäste södrait.
    ## Både Christer Persson och Danne Karlsson missar Åtvidabergsmatchen pga avstängning.
    ## Vasalund fick Kennedy Igboananike utvisad i slutet av matchen efter en tjuvsmäll mot Uros Hojan.
    ## Daryl Smylie!
    ## Försvaret spelade med bättre självförtroende än man gjort på sistone och gav inte Vasalund lika fria ytor som andra lag fått på slutet.
    ## Patrik Redo fick spela i anfallet men gjorde en slät figur. När Marcel kom in i 59:e gick han ner på mittfältet och det är nog där han kan användas bäst. Ge Marcel chansen på topp från start mot Åtvid!
    ## Fem poäng ner till strecken och vi klättrade också en placering! En härlig torsdag!