Jönköpings Södra IF — IK Sirius

  0
  284

  Matchfakta

  J-Södras ras fortsatte idag då jumbon Sirius vann enkelt med chocksiffrorna 1-5. Sirius avgjorde i princip matchen under 10 minuter i början av första halvlek då man gjorde tre mål på nio minuter.
  Inför säsongens sämsta publiksiffra rasade J-Södra ihop igen. Vad som har hänt efter sommaren vet jag inte och det verkar ingen i närheten av laget heller. Olle Nordin fortsatte sin coachning med att placera den enda med rutin och tyngd, Tomas Backman, på bänken och när väl Backman fick hoppa in såg han till att missa nästa match efter en tveksam varning. Trots ett 0-3 underläge vågade inte Nordin/Jankevics chansa för mycket utan väntade 10 minuter in i halvlek två med att göra ett dubbelbyte och då förvånade man nog alla kring Vallen med att plocka ut Jeppe Ritheim och Christer Persson. Att försvaret läckte som ett såll verkade våra tränare inte hålla med om. Tom Siwe fick en gratis chans att spela eftersom David Blomkvist blev hastigt febersjuk men Siwe tog inte vara på chansen att spela tillbaka sig i elvan. Fast med Olle vet man aldrig. Hursomhelst fick Tom spela hela matchen…
  Sirius har en tung säsong bakom sig men kanske såg man ljuset idag. Anförda av tre hjältar i form av lagkaptenen Gustaf Segerström som gjorde gästernas två första mål, identiska, mittlåset Pierre Gallo samt målvakten Richard Richardsson som gjorde en avgörande straffräddning i slutet av första halvlek (Thelin). Ett tips till spelarna är att avvara fem minuter efter samtliga träningar och öva straffskytte!
  Efter första halvlek kändes matchen avgjord och avslagen men vi i publiken blev räddade av J-Södras allsvenska gäng från 1969 som fick göra entré i halvtid. – Behåll dem på planen, sa Ralf brevid och det hade inte blivit sämre.
  Daryl Smylie tröstmålade för J-Södra och han tillhörde en liten skara i hemmalaget som får godkänt. Smylie har förövrigt gjort mål i samtliga matcher han spelat i den gröna tröjan. Kristen Viikmäe kämpade och slet och var nära några gånger men ingen tur med sig alls.
  NOTERBART…
  ## Sirius tre första mål kom efter frispark och det kändes som mål redan innan bollen slogs. Sirius lagkapten Gustaf Segerström nådde högst i de två första efter markeringsmissar i Södralaget.
  ## Christer Persson kom helt bort vid de två första målen och var kanske inte den gubben som skulle plocka Segerström…
  ## J-Södra och straffsparkar är ingen lyckad kombination. Tommy Thelins straff var inget vidare och detta var Södras tredje raka straffmiss av fyra möjliga. En reducering där och det hade varit match igen.
  ## Det var såklart stor glädje bland Siriusanhängarna. Andra bortasegern och pressfolket från Uppsala såg ganska chockade ut dem också.
  ## Trots 0-3 i paus valde Olle att vänta på byten och när de väl kom plockades överraskande Jesper Ritheim ut och mer rätt Christer Persson. Att Jeppe fick gå ut är fortfarande ett mysterium.
  ## Tror spelarna på det de gör? Det ser oerhört segt ut och emellanåt oinspirerat, de gnäller på varandra och det långt ifrån några leende…
  ## – Vi är sköra bakåt, sade Nordin efter matchen. Gör något åt det då! Det finns faktiskt fler alternativ att tillgå…
  ## Ny ödesmatch redan på onsdag borta mot Vasalund.
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra-Sirius 1-5 (0-3)
  0-1 10:00 Gustaf Segerström (Ismail)
  0-2 13:40 Gustaf Segerström (Jernberg)
  0-3 18:51 Pierre Gallo (Jernberg
  0-4 60:01 Johan Pettersson
  1-4 86:29 Daryl Smylie
  LAGET:
  Mikael Axelsson, Tom Siwe, Daniel Karlsson, Uros Hojan, Peter Klancar (76), Jesper Ritheim (55), Christer Persson (55), Daryl Smylie, Patrik Redo, Tommy Thelin, Kristen Viikmäe.

  Inhoppare:
   Johan Karlefjärd (55) Tomas Backman (55) Marcel Sacramento (76)
  STATISTIK:
  Skott: 19-11 (6-6)
  Skott på mål: 9-6 (3-3)
  Hörnor: 7-1 (4-1)
  Frisparkar: 22-15 (3-10)
  Offside: 1-1 (0-1)
  Gula kort: 3-3 (0-0) (Backman, Karlefjärd, Smylie)
  Publik: 1.761 (säsongens lägsta såhär långt)
  Domare: Martin Olsson, Lomma

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  15 augusti 2009 16:00 Superettan 2009 1761 Martin Olsson

  Lämna ett svar