IK Brage — Jönköpings Södra IF

  0
  351

  Matchfakta

  J-Södra fick åter känna på hur det är att göra mål i Superettan. Efter fyra raka mållösa matcher kunde ikväll Branimir Hrgota bryta förbannelsen då han satte ledningsmålet i slutet av första halvlek. Något matchvinnande mål blev det tyvärr inte eftersom Brages Johan Persson nickade in kvitteringen i början av den andra halvleken. Sett till hela matchen så får vi vara nöjda med en pinne. Beröm till Niklas Helgesson, Christer Persson och André Calisir.
  En poäng i Borlänge är godkänt och nu får spelarna samla krafterna och sedan väntar en oerhört spännande och kanske ångestladdad höst. 18 poäng på 15 matcher är naturligtvis inte godkänt men vi är på rätt sida strecket och jag tycker vi ska blicka framåt. Efter den fruktansvärda juni så kan allt bli bättre och förhoppningsvis kan vi göra en omstart nästa lördag med en lite mindre skadelista än dagens tio och runt hörnet väntar en comeback för både Daryl Smylie och Johan Niklasson.
  Kvällens match mot Brage gav några svar: Niklas Helgesson är definitivt en målvakt som är mogen för Superettan. Riktigt vass ikväll, framförallt i andra halvlek då Brage tryckte på. Det har surrats rejält om målvaktsfrågan och vi lär få veta mer om den frågan senare. Helgesson har iallafall visat att vi har en framtidsman i målet!
  André Calisir gjorde sin andra match från start och har vuxit in i rollen. Tillsammans med Christer Persson höll de ihop försvaret bra och petade Jukka Sauso kommer att få det svårt att ta tillbaka sin plats. Jukka fick komma in på övertid som anfallare idag.
  Branimir firade sin landslagsuttagning med att göra sitt fjärde mål för säsongen (alla på bortaplan!).

  MATCHFAKTA:

  Brage – Jönköpings Södra 1-1 (0-1)
  0-1 (37) Branimir Hrgota 1-1 (54) Johan Persson
  Publik: 2.588 på Domnarvsvallen
  Domare: Per Melin, Stockholm
  LAGET:
  Niklas Helgesson – Charles Simba (ut 78), André Calisir, Christer Persson, Jesper Svensson – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich – Branimir Hrgota (ut 90), Andreas Tegström, Jonas Svahn – Tommy Thelin (ut 83)
  Inhoppare: Tomas Backman (78) Robert Walker (83)  Jukka Sauso (90)
  Övriga: Rikard Hallin, Robert Gojani, Erik Hageltorn
  STATISTIK:
  Skott: 17-5 (7-4)
  Skott på mål: 8-2 (2-1)
  Hörnor: 4-5 (0-2)
  Frisparkar: 16-15 (10-10)
  Offside: 4-3 (1-1)
  Gula kort: 4-2 (2-1) (Persson, Fendrich)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  4 juli 2011 19:00 Superettan 2011 2588 Per Melin

  Resultat

  Lämna ett svar