Hammarby IF — Jönköpings Södra IF

  0
  341

  Matchfakta

  Egentligen är man inte förvånad över att vi i den näst sista omgången, då vi har chansen att säkra kontraktet, förlorar med 2-5. Det hjälpte inte ens att vi fick en drömöppning med ett ledningsmål redan efter fem minuters spel. Efter det kunde vi lika gärna satt oss i bussen och åkt hem.
  Som södrait så är man van vid det här. Den här matchen har vi sett förut. Vi fick ett gratisläge då vi fick både straff och en utvisning med oss men inte ens det hjälpte. Med bara ett måls underläge och med hyfsad tid kvar så skapade vi inte ett enda dyft. Hammarby ägde matchen med en man mindre och man kunde också genom två straffar gå fram till 5-2 och säker mark.
  Förutsättningarna inför sista omgången är att vi inte kan förlita på oss själva. Hammarby har samma poäng men med bättre målskillnad så deras match borta mot Ängelholm lär vi följa. Vårt J-Södra ska försöka spöa ett allsvenskt jagande Sundsvall och jag kan inte se något idag som kan störa deras avancemang. Vårt avancemang är klart – det här laget ska spela kval. Ett helvetes kval i år igen. Ta ert ansvar.
  NOTERBART
  ## Man får göra tre byten i fotboll men Lindbom/Ericsson tyckte besvisligen att det räckte med två. Mycket märkligt för inte dominerade vi matchen…
  ## Branimirs straff fram till 3-2 reduceringen var iskall. Han chippade in den och det var en prestation i allra högsta klass.
  ## Faktum är att efter straffreduceringen och utvisningen skapade vi knappt något alls. Hammarby fortsatte och dominera och som det kändes var vi aldrig i närheten av att komma ikapp.
  ## Calle Björk på bänken hela matchen är en gåta. Vad hade vi att förlora?
  ## André Calisir hade ingen lyckad kväll då han fick ta klivet ner som mittback bredvid Persson. Han såg virrig ut matchen igenom och han orsakade också den första straffen.
  ## Däremot var Hammarbys andra straff riktigt hård dömd. På tevebilderna tycker jag man ser att Siwe tar bollen före.
  ## Huvudrubriken ska fungera som extra tändvätska. Visa gärna att jag har fel på lördag!
  ## Just nu väntar kval mot tvåan i norrettan som nu är Väsby som har bättre målskillnad än trean Sirius. Det kan också bli Dalkurd som är en poäng efter. Sista omgången färdigspelas på söndag.
  MATCHFAKTA:
  Hammarby-Jönköpings Södra 5-2 (3-1)
  0-1 (6) Tommy Thelin
  1-1 (25) Christer Gustafsson
  2-1 (29) Björn Runström
  3-1 (40) David Johansson
  3-2 (67) Branimir Hrgota (straff)
  4-2 (84) Andreas Dahl (straff)
  5-2 (90+2) Maic Sema (straff)
  Publik: 8.768 på Söderstadion
  Domare: Jim Petersson, Godegård
  LAGET:
  Niklas Helgesson – Tom Siwe, Christer Persson, André Calisir, Tomas Backman (5) – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich – Daryl Smylie (58), Andreas Tegström, Tommy Thelin – Branimir Hrgota
  Inhoppare: Jesper Svensson (5) Pär Cederqvist (58)
  Övriga: Nuredin Bakiu, Jonas Svahn, Carl Björk, Robert Walker och Johan Niklasson

  STATISTIK:

  Skott: 17-12 (5-6)
  Skott på mål: 10-6 (3-4)
  Hörnor: 3-5 (1-2)
  Frisparkar: 15-11 (7-7)
  Offside: 2-3 (1-1)
  Gula kort: 6-3 (3-0) (Svensson, Persson, Siwe)
  Röda kort: 1-0 (0-0) (Simon Helg)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  17 oktober 2011 19:20 Superettan 2011 8768 Jim Petersson

  Arena

  Tele 2 Arena

  Lämna ett svar