Jönköpings Södra IF — Assyriska FF

0
    270

Trots en stark press i andra halvlek kunde J-Södra bara nå oavgjort mot Assyriska. En medioker första halvlek följdes av en stark slutspurt men vi nådde bara en kvittering genom Andreas Tegström precis efter paus. Båda lagen var relativt nöjda med resultatet även om Hasse menade på ”att vi alltid vill vinna hemma”. I tabellen gör det ingen skillnad och vi måste minst ta en trepoängare till för att vara säkra på nytt kontrakt.
    Det här var en match med två ansikten. I första handlade det nästan uteslutande om Assyriska och 0-1 ledningen i pausen ska vi vara tacksamma för. Vi hängde bra med under de första tio minuterna och hade också en boll i ribban av Smylie. Sedan var det Assyriska för hela slanten. Det var slarviga pass och passivt spel av hemmalaget som troligen var skärrade inför måstematchen. När handbromsen väl var släppt i andra så spelade man precis så som de ska spela. Hög press och utan krusiduller. Andreas Tegström fanns överallt och hamnade efter bara dryga minuten av andra halvlek även i målprotokollet efter en hörna.
    Sett till hela matchen får det oavgjorda resultatet ses som tämligen rättvist. Det är dock irriterande att vi inte kan göra två bra halvlekar. Det var ändå skönt att se att vi gick på för att nå ett segermål och visst hade vi chanser att avgöra. Även Assyriska hade sina lägen på kontringar men det var få bollar som träffade mål.
    NOTERBART
    ##GudaPersson. Sverige hade sin Schwarz. Vi har våran Persson. Outstanding. Som vanligt. Flerårskontrakt?
    ## Andreas Tegström uträttade inte speciellt mycket under första halvlek men i den andra stegade ”Tenhultaren” fram. Efter 1-1 målet var han rejält på hugget och hade mycket boll.
    ## Hösten är här. Fullkomligt iskallt på läktaren idag och det räckte inte med tre koppar kaffe för att få lite värme. Termoställ nästa?
    ## Assyriska är i högsta grad också inblandat i streckstriden och ligger alltjämt en poäng före. Assyriskas restprogram är hyfsat, Västerås hemma och Qviding borta.
    ## Två fyrtorn som mittbackar hos gästerna och under första halvlek såg det inte ut som att vi ens skulle kunna komma in i straffområdet hos dem. Vi visade i andra att vi kan variera vårt spel och det satte lite griller i huvudet hos Assyriska försvaret.
    ## Fortfarande ingen seger över Assyriska på Vallen.
    ## Den nya tränaren hos Södertäljelaget Patrick Walker var inte alltför nedstämd efter 1-1. Han tyckte att hans lag också hade chanser att avgöra i andra men höll med om att ”vi” var tyngre och hetare.
    ## Ett kort inhopp blev det för en spelsugen Pär Cederqvist. Hasse var förvånad att det ens blev ett inhopp till under säsongen som nog många ansåg vara körd. En härlig joker att ha i slutomgångarna.
    ## Straff eller inte? Tommy Thelin revs ner i straffområdet och ingen hade nog protesterat om Lasse Olsson dömt straff där. Nu gjorde han det inte och vi kan bara konstatera att vi sällan får en straff med oss.
    ## Det var en tung afton för Kaptenen. Ovårdad med passningarna och allmänt seg. Det märks att han vill mycket men just nu tillför han inte speciellt mycket. Hårt att säga.
    ## Många blickar mot Finnvedsvallen på torsdag. Värnamo mot Hammarby och vinner Värnamo kan vi spela Hammarby till kval nästa måndag.
    ## Tommy Thelin har lyft sig på sistone och stångades med fyrtornen matchen igenom och hade bra hörnor matchen igenom.
    Jönköpings Södra-Assyriska 1-1 (0-1)
    0-1 (25) Jones Kuse Asare
    1-1 (46) Andreas Tegström
    Publik: 1.879 på Vallen
    Domare: Lars Olsson, Umeå
    Niklas Helgesson – Tomas Backman, Johan Niklasson, Christer Persson, Tom Siwe – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich – André Calisir, Daryl Smylie (85), Andreas Tegström (73) – Tommy Thelin.
    Inhoppare: Carl Björk (73) Pär Cederqvist (85)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Jesper Svensson, Robert Walker, Jonas Svahn och Charles Simba
    Skott:14-12 (4-6)