Östers IF — Jönköpings Södra IF

  0
  278

  Matchfakta

  1-0 (20) Johan Persson
  1-1 (47) Branimir Hrgota
  2-1 (55) Kevin Amuneke (straff)
  Publik: 3.017 på Värendsvallen
  Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa

  LAGET:
  Niklas Helgesson – Tom Siwe, Christer Persson, Johan Niklasson, Tomas Backman – André Calisir, Dennis Östlundh, Fredric Fendrich (83) – Tommy Thelin, Andreas Tegström (46), Daryl Smylie (73).
  Inhoppare: Branimir Hrgota (46) Carl Björk (73) Jonas Svahn (83)
  Övriga: Nuredin Bakiu, Charles Simba, Jesper Svensson, Robert Walker

  STATISTIK:

  Skott: 12-11
  Skott på mål: 10-4
  Hörnor: 7-6
  Frisparkar: 13-13
  Offside: 4-1
  Gula kort: 3-3 (Smylie, Thelin, Niklasson)
  Röda kort: 0-0
  J-södra är tillbaka på ruta ett efter en medioker insats på Värendsvallen. Hemmalaget Öster dominerade stora delar av matchen och kunde rättvist vinna tillställningen med 2-1 efter ett avgörande på straff genom Kevin Amuneke drygt tio minuter in på andra halvlek. J-Södra hade fasligt svårt att komma till avslut och blev mer eller mindre tilllbaka tryckta större delen av matchen. Sämst när det gäller är väl en klyscha som passar bra in ikväll.
  Nyss hemkommen från ett svinkallt Växjö och innan sängen tar över så ska jag krita ner lite reflektioner i all hast.
  ## Sämst när det gäller. Det är så Södra.
  ## Värendsvallen en kall oktoberdag är inget jag rekommendera. Blåsten kom in från alla håll och kanter och jag försökte ta skydd mellan PressLasse och Sidekick men inte ens det hjälpte. Spelarnas attityd var också bortblåst…
  ## En av Superettans hetaste spelare får börja en sådan här viktig match på bänken. Ett märkligt val och frågan är om vi verkligen har råd med sådana misstag?
  ## Branne fick en chans i matchen och den gör han mål på.
  ## Hela resan till Växjö andades flopp. Östers pressrum låg en halvmil från arenan och vi hittade knappt tillbaka dit efter matchen. Vi struntade i presskonferensen för vi vet ungefär hur våra tränare bruka summera den här typen av matcher. Pressläktaren var ingen större hit heller, särskilt inte när merparten av den höll på Öster och de gjorde sannerligen ingen hemlighet av det heller…
  ## Vallen Direkts bortaspecial blev också en flopp. Åtminstone de första 45 minuterna. Här kan jag dock inte skylla på Öster även att jag skulle vilja det. Hela Coveritlive som jag använder mig av låg nere och det blev lite panik ett tag. I andra halvlek fungerade det igen men det hjälpte föga. Jag beklagar än en gång den svaga rapporteringen där i början.
  ## Jnytt lyste med sin frånvaro vilket kan tyckas märkligt när det gällde så mycket.
  ## Straff eller inte straff. Från min position såg den väldigt hårt dömd.
  ## Det agressiva spelet från Ängelholmsmatchen var som bortblåst (på tal om blåst) igen. Avvaktande spel är inget vi ska syssla med.
  ## Det suckades djupt bland Södrafolket på läktaren dit även Olle Nordin räknades in. Förövrigt en av två gamla förbundskaptener som var på plats då Tommy Svensson även var på plats och också dela ut ett pris med det passande namnet Tommy Svenssons Pris.
  ## Det märktes inte att Öster saknade målduon Borg & Söderberg. Kevin Amuneke var ett orosmoment för Södra och bäst på planen var Patrick Bojent på kanten.

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  4 oktober 2011 19:00 Superettan 2011 3017 Bojan Pandzic

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar