Jönköpings Södra IF — Ängelholms FF

0
    424

J-Södra gjorde en av säsongens främsta matcher då man hemmaslog topplaget Ängelholm med klara 3-0. Efter Daryl Smylies mål i första halvlek kunde vi i andra gå fram till 3-0 efter mål av inhopparen Calle Björk och Fredric Fendrich. En otroligt viktig seger i jakten på nytt kontrakt!
    Ibland finns det ingen logik i sportens värld. Efter förnedringen i förra omgången då Södra föll håglöst med 1-6 på Stora Valla fanns det egentligen ingenting som tydde på att man skulle kunna komma tillbaka på det sättet som man nu gjorde. Serietvåan Ängelholm kom till Jönköping med en bra form och skulle bara hämta hem ännu en trepoängare i jakten på en allsvensk direktplats. Tji fick dem.
    J-Södraspelarna visade att man faktiskt kan s-p-e-l-a fotboll och denna regniga septemberkväll gjorde de det fullt ut. Hasse Lindbom var sansad men väldigt nöjd med matchen och fann nästan inga ord för att beskriva glädjen över vad hans spelare presterade. – Spelarna följde matchplanen till fullo, sade en lika nöjd men sansad Lasse Ericsson.
    Ängelholm var faktiskt inte nära att ta en poäng denna afton. Visst. Det fanns chanser i andra halvlek men statistiken talade sitt tydliga språk ikväll – 12-2 i avslut på mål till Södras fördel. Alltid hyperfarlige Sebastian Andersson fick inget utrymme alls då Södras försvar avväpnade honom innan han hann få bollen. Så kändes det iallafall.
    Daryl Smylie fick chansen från start efter tre inhopp och skötte sig utmärkt och satte också ledningsmålet i slutet av första halvlek. Han fick lite utrymme till vänster i straffområdet och lirkade in målet bakom Ängelholms målvakt Matthew Pyzdrowski. Givetvis ett viktigt mål för Södra då det kom i den 43 minuten men också rättvist för det var Södra som tog över halvleken mot slutet.
    Den andra halvleken skulle öppnas upp eftersom gästerna var tvingade att öka sin offensiv. Den värsta pressen uteblev dock och Södra kunde istället spela smart och utnyttja sina kontringslägen. Tommy Thelin var snubblande nära några gånger men bollen ville inte in. Närmast mål var han vid 2-0 ledning men hans skott träffar ribban.
    Innan Södras 2-0 kommer få Ängelholm sin chans men inhopparen Jörgen Nilsson bränner chansen då hans nick går utanför. Helgesson var överspelad och alla räknade nog med en kvitteringen där, även målsumparen Nilsson. Istället får Södra viktiga 2-0 genom en annan inhoppare, nämligen Calle Björk. Tommy Thelins förarbete är magnifikt och Björk behöver bara bredsida in bollen i tomt mål.
    Det hinner också bli 3-0 och det är Fredric Fendrich som får sätta den. Återigen är det en kontring och extra kul att det är kämpakungen Fendrich som får sista ordet.
    En klasseger! En otroligt viktigt sådan!
    NOTERBART
    ## Matchen fick flyttas fram tio minuter sedan målvaktstränaren Lasse Sandgren plötsligt segnade ner under uppvärmningen. Ambulans fick tillkallas och enligt rapporterna skall Lasse må bra under omständigheterna. Enligt matchansvariga ska Lasse fått ett plötsligt blodtrycksfall och hade svårt med andningen. Enligt J-Södra ska Lasse vara kvar på Ryhov under natten för observation.
    ## – Det är blandade känslor inom idrotten. Men ”vinn matchen” var det sista han sa, berättar Lindbom angående just Lasse Sandgren. Och det gjorde dem!
    ## En av säsongens bästa insatser och den kom verkligen väl till pass. Alla spelare ska ha cred för sin insats idag. Det är bara att hoppas att de kan visa upp det här spelet lite, lite oftare!
    ## Tommy Thelin! Gjorde allt rätt idag utan mål. Elegant framspelning fram till Björks 2-0 mål och hade dessutom ett ribbskott. Den här Thelin vill vi se mera av!
    ## Fredric Fendrich! Det här var hans typ av match. Jag var inne på det igår i Matchpuls att det är nu Fredric är som bäst. Fick kröna ett stark insats med att sätta spiken i kistan. Fick också en passningspoäng på Smylies 1-0 mål.
    ## Christer Persson! Det är lätt att glömma bort Persson men han gör sällan en dålig match. Spelar enkelt och gör även sin mittbackskollega bra. Jag har skrivet det innan och fortsätter att mala på: fixa ett nytt kontrakt för Persson nu!
    ## Niklas Helgesson håller sin tredje nolla för året och hade väl egentligen inte så värst många lägen att ta. Överspelad då Jörgen Nilsson var nära att kvittera men annars säkerheten själv.
    ## Tomas Backman fick mycket skit efter Degerforsmatchen men kom, liksom hela laget, tillbaka storstilat. Stark, tuff och brytningssäker!
    ## Daryl Smylie nämnde jag innan och det är så jäkla skönt att se honom från start igen. Han spelar elegant och med en finess som ingen besitter i det här laget. Kommer bara att bli bättre och bättre och jag hoppas att Smylie stannar ett bra tag i klubben.
    ## André Calisir tvingades bryta matchen i början av andra halvlek. Det såg ut vara någon form av lårskada.
    ## Tabellen är ett riktigt getingbo och det verkar som att det kommer att krävas drygt 40 poäng för att hänga kvar utan kval. Ikväll vann både Hammarby och Värnamo så det skiljer fortfarande ”bara” tre poäng ner till strecket.

Jönköpings Södra-Ängelholm 3-0 (1-0)
    1-0 (43) Daryl Smylie
    2-0 (77) Carl Björk
    3-0 (81) Fredric Fendrich
    Publik: 1.834 på Vallen
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Niklas Helgesson – Tom Siwe, Christer Persson, Johan Niklasson, Charles Simba Jr – Dennis Östlundh, André Calisir (62) – Fredric Fendrich, Daryl Smylie (75) – Tommy Thelin (84) – Andreas Tegström
    Inhoppare: Jonas Svahn (62) Carl Björk (75) Robert Walker (84)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Jesper Svensson, Robert Gojani och Charles Simba