Ängelholms FF — Jönköpings Södra IF

0
    293

J-Södra vann dagens bortamöte mot topplaget Ängelholm med 4-2 efter en 2-0 ledning i paus. Branimir Hrgota gjorde två snabba mål innan klockan hann visa tjugo minuter och det var ”Brannes” första mål i Superettan. I andra halvlek jagade Ängelholm ikapp redan efter nio minuters spel men Pär Cederqvist och Sheriff Suma kunde avgöra till Södras fördel. En blytung kämpaseger som kanske inte var så snygg men fruktansvärt härlig!
    J-Södra är fortfarande obesegrade på bortaplan efter en imponerande (åtminstone siffermässigt) seger mot Ängelholm med 4-2. Matchens första hälft dominerades av hemmalaget men J-Södras jättetalang Branimir Hrgota fixade två snabba mål och det fick hemmalaget att fundera. Det första målet nickades in efter en frispark från Tommy Thelin och det andra, som bara kom fyra minuter senare, kom till efter att Pär Cederqvist nickskarvat bollen till ”Branne” som med lite flyt kunde se bollen gå in i mål.
    2-0 ledningen stod sig halvleken men Ängelholm hade inte gett upp det här. Det skulle bara ta nio minuter av halvleken innan Ängelholm både reducerat och kvitterat. 1-2 kom i den 50:e minuten genom Sebastian Andersson (hans femte mål) och kvitteringen satte dansken Martin Andersen bakom ett stillatsående J-Södra. Då trodde nog de flesta på en hemmaseger. Pär Cederqvist ville dock annat. I 57:e minuten får han ett friläge och avslutar kallt med en lobb över målvakten och ny ledning för J-Södra.
    Det blir ytterligare ett mål för Södra denna kväll då för dagen inhopparen Sheriff Suma gör 4-2 efter ett fint samarbete med Cederqvist.
    NOTERBART
    ## Första seger på Ängelholms IP och det kändes nästan overkligt ia ndra halvlek när vi gjorde vårt segerryck. Ifol hade vi vikt ner oss efter ÄFF’s upphämtning.
    ## Branimir Hrgota! Hans två första mål i Superettan och definitivt inte hans sista. En jättetalang som har det där lilla extra i straffområdet. Verkligen kul för ”Branen” att spräcka målnollan!
    ## Pär Cederqvist har haft det lite motigt på sistone men idag får han göra ett mål och är inblandad i två till.
    ## Fredric Fendrich ska ha beröm för sitt inhopp. Ibland är det skönt att ha en sådan spelare som ”Fidde” som kan gå in och ge laget lite energi.
    ## På fredag är det ny match och därefter är det bara två spellediga dagara tills säsongens första smålandsderby. Falkenberg hemma på fredag först alltså!
    ## – I dag fick vi in allt som vi missade mot Degerfors, och efter det tredje målet styrde vi matchen, säger en nöjd Hasse Lindbom till Jnytt.

Ängelholm – Jönköpings Södra 2-4 (0-2)
    0-1 (17) Branimir Hrgota 0-2 (21) Branimir Hrgota 1-2 (50) Sebastian Andersson 2-2 (54) Martin Andersen 2-3 (57) Pär Cederqvist 2-4 (69) Sheriff Suma
    Publik: 675 på Ängelholms IP
    Domare: Fredrik Lundberg, Sundsvall
    Ivo Vazgec – Jesper Svensson (ut 53), Jukka Sauso, Johan Niklasson, Tom Siwe – Dennis Östlundh, Christer Persson – Tomas Backman, Tommy Thelin (ut 68), Branimir Hrgota (ut 76) – Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Fredric Fendrich (53) Sheriff Suma (68) Robert Walker (76)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Robert Gojani, Kristofer Snarberg
    Skott: 17-10 (9-4)
    Skott på mål: 10-5 (6-2)
    Hörnor: 6-5 (4-2)
    Frisparkar: 10-9 (4-4)