Jönköpings Södra IF — Falkenbergs FF

0
    321

J-Södra blev återigen nollade på hemmaplan. Ikväll vann Falkenberg rättvist med 2-0 efter en 1-0 ledning i paus. Matchen avgjordes definitivt då Stefan Rodevåg bombade in 2-0 på straff. I samma situation blev Sheriff Suma utvisad.
    J-Södra kammade noll för andra hemmamatchen i rad och blev pånytt nollade. Falkenberg har letat efter formen på sistone och kanske kommer det lossna nu för halläningarna. För J-Södras del finns det en hel del frågetecken som måste rätas ut. Tex kan man undra vad som krävs för att laget ska komma ut taggade och spelsugna? I en jämn serie är det en självklarhet att gå ut och göra sitt jobb men här har ledarna mycket kvar att jobba på. Attityden har det snackats mycket om men det håller inte att visa upp dem i varannan match eller i vart tredje.
    Trots en 4-2 seger i Ängelholm valde Lindbom/Ericsson att ändra på laget. Tommy Thelin plockades bort för att kunna starta med tre anfallare. Visst, anfallare hade vi men vi hade ingen som kunde ge dem något att arbeta med. Att man skulle sakna Andreas Tegström så förbaskat mycket trodde jag inte.
    Det första målet skulle visa sig vara viktigt att få ikväll och det var gästerna som fick det. Christoffer Carlsson hade drygt 100 kvadratmeter (nåja) för sig själv på Södras vänsterkant och efter att Ivo räddat första chansen kunde Erik Johansson enkelt skjuta in 1-0 till Falkenberg.
    1-o ledningen stod sig halvleken ut och precis som mot Degerfors var det en blek halvlek för hemmalaget. I den andra tvingas man jaga igen men det blev inte alls samma tryck som mot Degerfors utan mest tjong och långbollar mot ett huvudstarkt Falkenberg. Spiken i kistan kom i den 73:e minuten då Stefan Rodevåg bombade in 2-0 på straff bakom en chanslös Ivo Vazgec. Sheriff Suma kom i en löpduell med Christoffer Carlsson och i en kamp precis innanför straffområdet faller Carlsson och domaren blåser straff.
    Efter det målet dör matchen fullständigt och Södra orkar inte ens försöka att komma in i matchen. Totalt en svag hemmamatch och det är kanske inte så konstigt att det bara komma dryga 1700 åskådare…

Jönköpings Södra – Falkenbergs FF 0-2 (0-1)
    0-1 (39) Erik Johansson 0-2 (73) Stefan Rodevåg, straff
    Publik: 1.702 på Vallen (säsongens sämsta såhär långt)
    Domare: Mattias Nyman, Kungsbacka
    Ivo Vazgec – Jesper Svensson (ut 60), Johan Niklasson, Jukka Sauso, Tom Siwe – Christer Persson (ut 83), Dennis Östlundh, Tomas Backman (ut 45) – Sheriff Suma (utv 72), Pär Cederqvist, Branimir Hrgota
    Inhoppare: Fredric Fendrich (46) Tommy Thelin (60) Robert Walker (83)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Robert Gojani och Charles Simba Jr
    Skott: 17-13 (8-5)
    Skott på mål: 4-7 (2-2)