Jönköpings Södra IF — Falkenbergs FF

0
    313

Botten blir ständigt påmind för J-Södra och efter dagens förlust är man åter i högsta grad inblandad i bottenstriden. Falkenberg gjorde 1-0 i absolut sista sekund av första halvlek efter ett självmål av Petter Lennartsson. Daniel Alexandersson smekte in 2-0 på en vacker frispark och det hjälpte inte att Kristoffer Fagercrantz reducerade i den 84:e minuten.
    Det har gått några timmar efter att domaren Johan Hamlin från Bro blåste av mötet mellan J-södra och Falkenberg. En match som på förhand betydde oerhört mycket och som vid en eventuell seger hade gett J-Södra hela 10 poängs försprång på Falkenberg. Nu vet alla att matchen inte alls blev det vi södraiter hade hoppats på utan istället en ny givmild historia där gästerna fick ta kommandot och sno alla tre poäng mitt framför näsan på oss.
    För fjärde hemmamatchen på raken blir det förlust, Degerfors, Syrianska, Örgryte och nu Falkenberg har alla åkt till Jönköping och fått med sig tre sköna poäng. För dagens gäster, Falkenberg, betydde såklart segern allt eftersom hallänningarna har fått mycket stolpe ut under säsongen. Tränaren Thomas Askebrand pratade om islossning efter matchen och att målsnåla Falkenberg gjorde två mål i samma match hade inte hänt innan dagens möte på Vallen.
    Första halvlek är en gäspig historia där Falkenberg får mycket boll och tillåts ta kommandot. Att det var J-Södra som var hemmalag kunde man inte se och maken till tafatt och tamt hemmaspel får man leta efter. Adrenalinet fick man leta efter både en, två eller hur många gånger som helst och man fick ställa frågan hur uppladdningen inför matchen egentligen hade varit. Christer Persson försökte behandla bollen som man borde och ska på den här nivån men när Jankevics stuvade om efter Tomas Backmans skada (sträckning i låret) försvann lagets kreativa passningsspelare då Persson först fick spela mittback och sedan ytterback då man gick ner på trebackslinje.
    När halvleken närmade sig slutet så klev Falkenberg upp och efter en enhandsräddning av Nadj på Daniel Alexandersson skott och en retur i stolpen av samme man fick Petter Lennartsson bollen på stödjebenet och utan att kunna göra något var bollen i eget mål. Förbaskat jobbigt i det läget och det var förövrigt andra hemmamatchen i rad som J-Södra släpper in ett mål precis innan paus. – Jäkligt surt i det läget av matchen, kommenterade Andreas Jankevics händelsen efter matchen.
    Andra halvlek speglas av den första och hemmaspelet vill inte fungera. I den 55:e minuten får Falkenberg frispark några meter utanför straffområdet och den förvaltar Daniel Alexandersson direkt i mål utan att Nadj ens rör sig. Ett urtjusigt frisparksmål av Alexandersson som i princip dödar matchen där. J-Södra försöker såklart att avancera men idag räcker man inte till när det väl behövs. En reducering får man till genom Kristoffer Fagercrantz men trots 10 minuter till att spela lyckas man bara skapa ”nästan-lägen”.
    Falkenberg tar en blytung seger mot ett direkt dåligt J-Södra. Jag hade mycket stora förhoppningar på det här laget, speciellt efter den något överraskande segern i Göteborg i tisdags. Nu betydde den segern egentligen inte ett skvatt och J-Södra är tillbaka i den stentuffa bottenstriden. Vi har nu spelat 17 omgångar och man kan inte längre skylla på att man har många nya spelare. Idag är det få spelare som visar attityd på planen och det är märkligt med tanke på hur mycket matchen betydde. Att i det här laget bara ställa ut skorna som man uppfattade att några gjorde är inte acceptabelt. Det är alltför många spelare i årets upplaga av J-Södra som behöver rannsaka sig själva och man kan inte hela tiden tro att någonannan ska lösa uppgiften. Det är DU som måste göra det!

NOTERBART

## Samtliga tre byten gjordes innan matchminut 66. Jag har svårt att förstå Jankevics feghet när det gäller inhopparna. Man verka köra efter en standardmall där tre, fyra spelare ALLTID ska spelas in. Philip Bernholtz och Jesper Ritheim var två offensiva spelare som inte ens är nära att få göra ett inhopp. Med ställningen 0-2 idag valde man istället att byta en ytterback mot en annan…
    ## Kristoffer Fagercrantz fick äntligen göra mål igen och det var ett bra tag sedan sist. Tyvärr hjälpte inte målet men Fagge blixtrade till emellanåt och är kanske, kanske på gång uppåt igen. I första halvlek hade han två, tre fina chanser att ge laget ledningen men alla gånger stod gamle klubbkompisen Stojan Lukic ivägen.
    ## 19 av 23 mål har superduon Cederqvist/Fagercrantz stått för. Hemska tanke när de inte kan spela…
    ## Falkenbergs bästa målskytt Daniel Alexandersson visade upp sig från sin bästa sida tyvärr. En urläcker ”fagge-frispark” ställde Alexander Nadj fullständigt. Lill-Alex var ständigt ett orosmoment för Södrabacklinjen och han hade bud på flera mål.
    ## Stackars Christer Persson! Är man lagets hjälpgumma så är man. Idag startade han som defensiv mittfältare och slutade som ytterback.
    ## Under 2.000 åskådare idag och med det här hemmaspelet så lär det inte komma fler mot Sundsvall.
    ## Jag grämmer mig något alldeles otroligt att man inte tog tillvara på den här chansen att rycka i tabellen. Det blir svårt att sova inatt. Jag undrar hur spelarna känner det?
    ## FIFA är inkopplat i fallet Sheriff Suma och nu måste de väl ändå lösa det här. Här har vi gått och värvat en spelare och så får han inte ens spela. På något sätt typsikt Södra men jag förstår att de inte kunnat göra så mycket mera men det känns som att en sådan här sak bara händer oss.
    ## Är det helt otroligt att få hit Daryl Smylie? Lindbom! Ge oss något!
    ## Inte en enda varning idag. Det säger lite hur inställningen var.
    ## Hetast av alla var Willy på läktaren. Han coachade mer än vad Jankan & Olander gjorde tillsammans under matchen.
    ## Backman skadad och Thelin skadad. Oklart hur allvarligt det är med dem men matchen mot Ängelholm är i farozonen.
    ## Ängelholm borta på onsdag. Yes!

Jönköpings Södra-Falkenberg 1-2 (0-1)
    0-1 Självmål (45+1) 0-2 Daniel Alexandersson (55) 1-2 Kristoffer Fagercrantz (84)
    Domare: Johan Hamlin, Bro
    Publik: 1.967LAGET:
    Alexander Nadj, David Blomkvist (56), Daniel Karlsson, Petter Lennartsson, Tomas Backman (46), Christer Persson, Tommy Thelin (66), Kristoffer Fagercrantz, Patrik Redo, Mathias Etéus, Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Fredric Fendrich (46) Tom Siwe (56) Johan Karlefjärd (66)
    Övriga: Niklas Helgesson, Robert Walker, Jesper Ritheim, Philip Bernholtz
    Skott: 14-21 (5-13)
    Skott på mål: 8-8 (3-4)
    Hörnor: 4-5 (0-3)
    Frisparkar: 6-13 (5-6)