Jönköpings Södra IF — Falkenbergs FF

0
    322

J-Södra tog en mycket viktig seger ikväll då man vann över Falkenberg med klara 4-1. Tommy Thelin och Kristen Viikmäe gjorde två mål vardera och totalt sett stod J-Södra för säsongens bästa insats.
    Det såg annars ut precis som vanligt. J-Södra startade piggt mot Falkenberg och hade sånär gjort första målet men den rätta skärpan saknades i de sista momenten. Så kom också Falkenbergs mål, en snabb kontring där Mikael Boman vandrar runt Danne Karlsson på deras vänsterkant och får till ett inlägg som Johan Svahn möter direkt och där sitter 1-0 till Falkenberg. Då suckades det ordentligt på läktarna och folk mumlade något i stil med ”samma gamla visa ikväll igen”. Men där tog det stopp. Där knöt de grönvita eleganterna näven och sa till varandra och nu jäklar visar vi vad vi kan. 1-1 lät inte vänta på sig och innan domaren Lars Olsson från Umeå blåst av halvleken hade Tommy Thelin stött in kvitteringen, snyggt framspelad av Daryl Smylie. Ett oerhört psykologiskt viktigt mål för det hade inte varit kul att komma ut till andra med 0-1 i baken.
    Halvlek nummer två skulle nästan helt och hållet handla om J-Södra. Falkenberg trycktes tillbaka och uppträdde som J-Södra brukade göra, spela ängsligt och mest stå och titta på. 2-1 målet kom genom Kristen Viikmäe som fick bollen av Fredric Fendrich och Viikmäe marscherade inåt planen och la kyligt in bollen intill Stojan Lukics vänstra stolpe. 3-1 kom en och en halv minut senare då samme Viikmäe nickade in Thelins inlägg precis innanför Lukics högra stolpe och publiken fattade knappt ingenting. Två fantastiska mål och målen förde också upp Viikmäe som intern skytteligaledare.
    Sista målet för kvällen stod Tommy Thelin då han ur snäv vinkel fick in bollen framför ett passivt Falkenberg som mest tittade på.
    Andra halvlek var en fröjd att se och det kändes hela tiden att vi anföll med massor av folk. Kristen Viikmäe och Tommy Thelin spelade stor fotboll ikväll och Viikmäe fick priset som matchens bästa hemmalirare efteråt. Ikväll var det ingen som vek ner sig och då vinner också J-Södra. Den fina trenden håller i sig och man har nu tagit sju av nio poäng på de tre senaste matcherna och nu ser kontraktet ut att ha räddats. Trots att resultaten inte går våran väg så ska det mycket till för att vi ska hamna på kvalplats. Tar vi en pinne av Norrköping på söndag så kan vi andas ut och för första gången i SE spela sista matchen med kontraktet säkrat…

NOTERBART

## Fredric Fendrich höll på att göra årets mål på ”Vallen” då han i första halvlek blixtrade till och drog en rökare nära kryssribban och ner.
    ## En stor eloge till Flahultsskolan som höll igång under hela matchen. De sjöng, trummade, hejade och festade borta på sin kant så det hördes hela vägen till Norrahammar.
    ## GM’s reunion var också välkommet och visst har man saknat dem. Mer tack!
    ## Daryl Smylie fantastiska crosspassningar är en fröjd att skåda. Smylie var också nära att sätta någon boll ikväll men det fick räcka med en framspelning till Södras 1-1 mål.
    ## Tomas Backman hade två farliga nickar efter hörnor men inget mål. I andra halvlek försökte sig Tomas på en soloraid men inte heller det lyckades. Backman var en av många hemmaspelare som levererade idag.
    ## Kristen Viikmäe – lokomotivet som spelar som i trans. Tvåmålsskytt och ett slit i 90 minuter match efter match gör att det är lätt att älska Viikmäe. En kung helt enkelt!
    ## Tommy Thelin. Glöm aldrig TT som också han fick göra två mål ikväll plus en framspelning. Otroligt viktig för laget och det är bara för klubbledningen att säkra honom för kommande säsong.
    ## Johan Karlefjärd fick hoppa in som enda inhoppare i hemmalaget. ”Karle” fick en gyllene chans att göra mål men blev lite överraskad av det fria läget han fick och avslutet blev mindre bra.
    ## Falkenbergs tränare hade analysen klar: Det var klasskillnad ikväll!
    Jönköpings Södra-Falkenberg 4-1 (1-1)
    0-1 36:29 Johan Svahn
    1-1 43:11 Tommy Thelin (D Smylie)
    2-1 52:16 Kristen Viikmäe (F Fendrich)
    3-1 53:51 Kristen Viikmäe (T Thelin)
    4-1 62:18 Tommy Thelin
    Mikael Axelsson, Tom Siwe, Daniel Karlsson, David Blomkvist, Tomas Backman, Fredric Fendrich, Daryl Smylie, Christer Persson, Patrik Redo, Kristen Viikmäe, Tommy Thelin (76).
    Inhoppare: Johan Karlefjärd (76)