Jönköpings Södra IF — Falkenbergs FF

  0
  308

  Matchfakta

  Återigen blev det ett mållöst J-Södra som lämnade planen. En inspelad poäng blev det dock men efter första halvlekens spel borde kanske laget vunnit den här matchen. Spelmässigt var det här ett steg framåt men snart måste målen komma.
  Falkenberg var något uppskrivet efter sin fina start i årets serie men fick mest jaga boll under den första halvleken. J-Södra spelade småtrevligt med några fina kombinationer men saknade, tyvärr som vanligt, den sista udden. Den tippade skyttekungen Tommy Thelin har väldigt svårt förnärvarande trots en hel del möjligheter och man verkligen ser att han saknar självförtroendet. Idag spelade Tommy på högerytterkant och det är kanske inte hans favoritplats.
  I den första halvleken borde J-Södra gjort något mål men det ville sig inte. Johan Fäger var het och kanske är han på väg mot gammal god form. Andreas Nilsson gjorde en kanon halvlek och samarbetet med Peter Klancar fungerade bra trots en slarvig start från slovenen.
  Tomas Backman hade däremot en tung afton och slarvade bort alldeles för många bollar. Backman blev utbytt i 76:e minuten och ersattes av Johan Karlefjärd.
  Om första halvlek var bra blev den andra sämre. Falkenberg skapade en del chanser framåt och spanjoren Penella hade några farligheter framför Nadj. Hypersnabbe Joel Johansson såg vi inte mycket av och det ska J-Södra försvaret ha cred för. Christer Persson gjorde återigen en säker insats som mittbackslås tillsammans med Erik Skördåker. Fredrik Söderbring varvade bra saker med mindre bra saker och höll på att ställa till det ordentligt i slutsekunderna då han sjabblade med bollen i straffområdet. Peter Klancar spelade stabilt och hade ett flertal bra kombinationer med Andreas Nilsson i första halvlek, I den andra tröttnade både han och Nilsson men man kunde ändå se att vänsterkanten existerade igen.
  Kristen Viikmäe visade prov på sin kraftfulla speltid vid några tillfällen och hade också några avslut mot Stojan Lukic i hallänningarnas mål. Viikmäe mattades också han ju längre matchen led och byttes ut i 78:e minuten mot Michel Kamhie.
  Johan Fäger har nämnts och han gör en mycket bra första halvlek. Han kämpar och sliter i hela matchen även om han mattas ju längre matchen pågick.
  – Första halvlek var riktigt bra. Vi visste att Falkenberg centrerade sitt lag, vi utnyttjade det och kom runt på kanterna. Vi kommer till avslut, men är inte tillräckligt aggressiva när vi får chansen, sade tränaren Thomas Ek till SR Jönköping efter matchen.
  Matchfakta:
  Jönköpings Södra-Falkenberg 0-0

  Laget:

  Alexander Nadj

  Fredrik Söderbring
  Christer Persson
  Erik Skördåker
  Peter Klancar

  Tommy Thelin
  Fredrik Fendrich
  Tomas Backman (ut 76)
  Andreas Nilsson

  Johan Fäger
  Kristen Viikmäe (ut 78)
  Avbytare:
  Mikael Axelsson
  Daniel Karlsson
  Erik Backlund
  Michel Kamhie (78)
  Johan Karlefjärd (76)
  Statistik:
  Skott: 15-14 (10-4) (Backman 4, Viikmäe 3, Fäger 3, Thelin 2, Skördåker, Kamhie)
  Skott på mål: 8-7 (6-3) (Fäger 3, Backman, Thelin, Viikmäe, Skördåker, Kamhie)
  Hörnor: 7-3 (4-2)
  Frisparkar: 4-10 (2-6)
  Offside: 0-0 (0-0)
  Gula kort: 0-0 (0-0)
  (inom parantes första halvlek)
  Domare: Johan Hamlin, Bro
  Publik: 1.579

  Bild:Jimmy Höglund

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  5 maj 2008 19:00 Superettan 2008 1579 Johan Hamlin

  Lämna ett svar