Falkenbergs FF — Jönköpings Södra IF

0
    368

J-Södra fick med sig en poäng från ett kylslaget Falkenbergs IP igår i seriepremiären. Efter en mållös första halvlek tog hemmalaget kommandot i inledningen av andra och ledningsmålet kom efter knappt 10 minuter av halvleken. J-Södras kvitteringsmål kom efter en inprickad frispark signerad Kristoffer Fagercrantz.
    J-Södra fick med sig en poäng från premiären mot Falkenberg och det ska man sett till hela matchen vara nöjda med. Under första halvlek bjöds hemmalaget på tre riktigt fina målchanser och där visade J-Södras nya målvakt Nuredin Bakiu att han definitivt håller bra klass. ”Nurre” gjorde en stark debut i målet och hade inte mycket att göra på Mikael Bomans 1-0 mål i början av andra halvlek.
    Om vi går tillbaka till matchens första hälft så var det ett nervöst bortalag som inte alls fick ordning på passningsspelet och ofta kom fel i positionerna. Falkenberg hade klart för sig hur J-Södra skulle formera sig och stängde de flesta ytorna och pressade högt upp i banan. När väl J-Södra fick ytor så blev det alldeles för plottrigt och Falkenberg kunde ganska enkelt freda sig.
    Falkenbergs Mikael Boman tillhörde en av planens bästa spelare och skapade stor oreda under första halvlek men då stod ”Nurre” Bakiu i vägen. I andra halvlek fick dock Boman betalt och kunde göra 1-0 efter en fin djupledsboll av Peter Nilsson som han inte hade några problem att rulla in bredvid Bakiu.
    Efter Falkenbergs ledningsmål tog J-södra tag i spelet och skapade några chanser. Drygt 10 minuter efter ledningsmålet kunde Kristoffer Fagercrantz kvittera på en fin frispark. Pär Cederqvist ruffades strax utanför straffområdet och f.d Falkenbergsspelaren Fagercrantz visade kyla och klass och sköt bollen förbi sin gamla lagkompis Stojan Lukic. – Den satt perfekt, jag hade ingen chans. Det värsta var att det var ”Fagge” som gjorde målet, suckade Stojan efter matchen.
    Hemmalaget var sedan närmast att avgöra matchen och allra närmast var Stefan Rodevåg som försökte lobba in bollen när Bakiu var en bit från målet. Bollen landade som tur var på målet och inte i…
    NOTERBART…
    ## En hel del Jönköpingsbor på plats på Falkenbergs IP och de flesta var nog nöjda med en poäng.
    ## Falkenbergs tränare Thomas Askebrand hade varnat för J-södra innan matchen men efter matchen var han missnöjd med resultatet. – Hade någon sagt före matchen att det skulle bli 1-1 så hade jag tyckt det var okej, men inte som den här matchen utvecklade sig.

## – FFF blottade våra svaga sidor. Och det visade sig att vi inte är riktigt samspelta varken försvars- eller anfallsmässigt, sa Andreas Jankevics efter premiären.
    ## ”Nurre” Bakiu räddade en poäng till laget. Helt klart bäst bland gröntröjorna.
    ## Många FFF supportrar muttrade en hel del att det just var Kristoffer Fagercrantz som gjorde kvitteringen. Släkten är alltid värst…
    ## Två byten blev det under matchen för Södras del. Christer Persson fick spela 56 minuter innan han byttes ut och då kom Robert Walker in. Johan Karlefjärd ersatte Patrik Redo efter 74 minuter.
    ## Jag vill se mer av Robert Walker helt klart.
    ## Jukka Sauso fick en smäll över knäet i slutet av första halvlek och det såg till än början illa ut men Jukka kom ut efter paus och spelade hela matchen.

Falkenberg-Jönköpings Södra 1-1 (0-0)
    1-0 Mikael Boman (P Nilsson) (53) 1-1 Kristoffer Fagercrantz (66)
    Nuredin Bakiu : Tom Siwe – Daniel Karlsson – Jukka Sauso – Petter Lennartsson : Christer Persson (ut 56) – Fredric Fendrich : Patrik Redo – Tommy Thelin – Kristoffer Fagercrantz : Pär Cederqvist
    Inhoppare: Robert Walker (56) Johan Karlefjärd (74)
    Övriga: Alexander Nadj (mv), Jesper Ritheim, David Blomkvist, Mathias Etéus, Philip Bernholtz