Jönköpings Södra IF — Malmö FF

0
    332

J-Södras cupäventyr är över efter 0-3 i baken mot Malmö FF. J-Södra hängde bra med under den första halvleken men ett psykologiskt ledningsmål i den 44:e minuten tog musten ur laget. Som om inte det var nog utökade Malmö i andra halvleks första minut. Matchen slutar till slut 4-0 till Malmö efter mål av Molins, Mutavdzic, Larsson och Vinzents. Kvällens publik som trotsade åska och regn uppkom till 2476.

Under 45 minuter hängde J-Södra med i matchen. Den största skillnaden lagen emellan var effektiviteten i straffområdet. Malmöspelarna hade, trots sin svaga målaptit på sistone, betydligt lättare att komma till avslut än Södraspelarna. Brassen Wilton Figueiredo visade klassen och borde gjort något mål på alla sina chanser men det ville sig inte riktigt för anfallaren.
    Inledningsvis spelade J-Södra inspirerat och unge Branimir Hrgota tog för sig ordentligt och visade att han är en man för startelvan. Precis som hela laget fick han en jobbig andra halvlek men den första gav mersmak. MFF tar efter hand av första halvlek kommandot och skapar i den tjugonde minuten en sylvass chans där först Bakiu gör en jätteparad och returen prickar Molins i ribban.
    Fram till paus skapar gästerna en del hyggliga chanser till mål men man är lite omständiga och det sista lilla saknas i avsluten. J-Södra har några halvchanser och spelar bra fram till straffområdet men därefter är man ganska tafatta tyvärr.
    Det tunga ledningsmålet kommer alltså i den nästsista minuten av halvleken då Molins får bollen i högerposition av straffområdet och placerar otagbart in bollen i mål. Ett psykologiskt mål för Malmö medan Södra hänger med huvudena.
    Hängde vi med huvudet i slutet av första så blir det än värre i början av den andra. Bara efter knappa en minut sätter man dit 2-0 bakom Bakiu. Mirjan Mutavdzic är sist på bollen sedan han fått den på sig efter Wiltons skott. Oerhört snöpligt mål och efter det då dör mer eller mindre matchen.
    Lidnbom & Ericsson försöker att ruska om lite och byter in Robban Walker i den 59:e minuten istället för Thelin och sedan också Kristofer Snarberg istället för Johan Niklasson. Matchens karaktär bli sämre och Malmö har gigantisk koll på matchen.
    Södras enda chans i halvleken får Sheriff Suma men hans skott går hårfint utanför Melichareks högra stolpe.
    NOTERBART
    ## Den där riktiga publikfesten uteblev och drygt 2500 åskådare är väl lite för dåligt kan man tycka. Vädret spelade säkert roll eftersom åskan drog över staden.
    ## Jesper Svensson och Branimir Hrgota är två utropstecken i matchen.
    ## Jonas Svahn fick ett trist slut på sitt inhopp. MFF’s Pontus Jansson kapade Svahn bryskt och Svahn kunde inte spela vidare utan Södra fick avsluta med tio gubbar. Hur illa det är med Jonas är oklart men det såg inte alls bra ut.

Jönköpings Södra-Malmö FF 0-4 (0-1)
    0-1 (44) Guillermo Molins 0-2 (46) Miljan Mutavdzic 0-3 (75) Daniel Larsson 0-4 (89) Ulrich Vinzents
    Publik: 2.476
    Domare: Michael Lerjéus, Skövde
    Nuredin Bakiu, Jesper Svensson, Johan Niklasson (ut 65), Jukka Sauso, Tom Siwe, Tomas Backman, Dennis Östlundh (ut 72), Fredric Fendrich, Tommy Thelin (ut 59), Sheriff Suma, Branimir Hrgota
    Inhoppare: Robert Walker (59) Kristofer Snarberg (65) Jonas Svahn (72)
    Övriga: Ivo Vazgec, Robert Gojani och Charles Simba Jr
    Gula kort: Fendrich och Suma