Publik: 3.565 på Vallen (Säsongens bästa)
    Ivo Vazgec – Tom Siwe, Charles Simba Jr, Jukka Sauso, Jesper Svensson – Fredric Fendrich (ut 73), Christer Persson, Robert Walker (ut 46) – Tommy Thelin, Andreas Tegström – Branimir Hrgota.
    Inhoppare: Sheriff Suma (46) Robert Gojani (73)
    Övriga: Niklas Helgesson, Anton Johansson, Jonas Svahn och Tomas Backman.

Frisparkar: 18-16 (9-6)
    Offside: 3-5 (1-2)
    Gula kort: 3-0 (0-0) (Suma, Svensson, Siwe)
    Röda kort: 0-0 (0-0)
    Degerfors, Falkenberg, Malmö, Landskrona och nu Öster. För femte hemmamatchen på raken blev J-Södra nollade av sina motståndare. I det småländska derbyt vann Öster med solklara 3-0 efter en 2-0 ledning i paus. J-Södra har fortsatt tungt på hemmaplan och skapade inte många klara målchanser ikväll. Tommy Thelin var närmast ett mål men då gjorde Östermålvakten Joakim Wulff en enhandsräddning. I svag konkurrens var Andreas Tegström bäst i hemmalaget.
    Vi kan bara konstatera att vi har det jäkligt svårt på Vallen. Ikväll skapade vi inte mycket och det var alldeles för enkelt för Öster att försvarar sig. Freddy Borg och Freddy Söderberg nätade under första halvlek, bara två minuter mellan målen, och där kändes matchen nästan avgjord.
    I andra halvlek väntade man på att Södra skulle gasa på men soppatorsken var påtaglig. Patrik Bojent avgjorde definitivt matchen i 79:e minuten.
    Hos Öster var det stor glädje efter ytterligare en trepoängare och ännu en hållen nolla. – Det är konstigt för när vi tränar så jobbar vi nästan bara på offensiven. Tränaren Roar Hansen och var mycket belåten efter segern och kunde åke hem till Växjö med en tredje raka trepoängare.
    NOTERBART
    ## Nollade igen, ja vad ska man säga. Hasse har tidigare förklarat att man inte lägger så mycket fokus på just det men nu är det något som inte stämmer. Tre, fyra mål i bortamatcherna och sedan totalt uddlöst i hemmamatcherna. Ändra spelsätt?
    ## ”Vi förlorar mot ett bättre lag” summerade Lindbom matchen och det hade han ju rätt i den gode Hasse. Öster var troligtvis det bästa lag vi mött.
    ## Suma fick börja på bänken med motiveringen att man inte ville ändra det vinnande laget mot Ljungskile. Undrar vad Tomas Backman tycker om det?
    ## Andreas Tegström klart bäste spelare i Södra. ”En klasspelare” sade Lindbom och det är bara att hålla med.
    ## Jukka Sauso har det tungt nu. Ofta osäker och blandar och ger vilket ofta gör att allt blir halvdant i spelet. Ofattbart att stadens ledande tidning kan ge honom två stjärnor, alltså lagets nästbäste spelare…
    ## Däremot ska Simba ha beröm för sin första match från start. Till skillnad från Sauso har Simba ett bra passningsspel och ett tryggt sätt att s-p-e-l-a fotboll. Just det där med att spela fotboll har den andre mittbacken problem med.
    ## Ivo gjorde så gott han kunde mot ett hungrigt Öster. Han kan definitivt inte lastas för något av målen.
    ## Hasse var irriterade på de onödiga varningarna i slutet av matchen. Tom Siwe är förövrigt avstängd i nästa match, bortamatchen mot Assyriska.
    ## Kalle Björklund gjorde jobbet vid sidan av planen. Manade ständigt på sitt Öster medan Roar var mer avvaktande. Kalle kändes emellanåt som en extra spelare.
    ## Hur är det med Suma egentligen? Rykten i korridorerna surrar om att han kan vara på väg bort…
    ## Anfallsmässigt är vi oerhört tama. Branimir kom inte till sin rätt och han saknar en PC som kan ta bort fokus från honom. Idag fanns det knappt inga ytor alls för Branimir.
    ## Kapten Östlundh sakandes, inget snack om saken.

13 juni 2011 19:00 Superettan 2011 3565 Lars Olsson