Ljungskile SK — Jönköpings Södra IF

0
    453

J-Södra fortsätter att övertyga på bortaplan. Ikväll vann man sin tredje raka bortaseger då man besegrade Ljungskile med 3-2. Efter en mållös första halvlek exploderade matchen i den andra och Södra kunde gå fram till en 2-0 ledning via ett självmål och ett mål av Robert Walker. Hemmalaget kom ikapp på bara fyra minuter men i den 84:e minuten avgjorde Branimir Hrgota matchen.
    Den osannolika målproduktionen fortsätter på bortaplan. Fyra mål mot Ängelholm, fyra mål mot Värnamo och nu tre mål mot Ljungskile. Fantastiskt kul att Branimir får avgöra och det kommer bara att stärka honom ännu mer.
    Fösta halvlek slutade alltså 0-0 men båda lagen hade fina chanser att spräcka nollan. Tommy Thelin var het och hade ett friläge som han lobbade över på och dessutom en frispark som sånär höll på att smita in. Halvleken avslutades med en trippelchans för hemmalaget men Södra klarar sig undan där.
    I andra halvlek får Södra en kanonstart då Andreas Tegströms skott styrs in av hemmalagets Marcus Jarelgren. 2-0 kommer i den 67:e minuten genom ett skott utanför straffområdet från Robert Walker. Bara fyra minuter senare får hemmalaget kontakt då Alexander Mellqvist nickar in bollen förbi en chanslös Ivo Vazgec och fyra minuter senare kommer kvitteringen på straff av Michael Thomas.
    Naturligtvis tungt att släppa ifrån sig en 2-0 ledning men Södraspelarna grävde inte ner sig för det. Dennis Östlundh prickar ribban efter en frispark i den 81:a minuten och tre minuter senare avgör Branimir matchen med ett 3-2 mål assisterad av inhopparen Jonas Svahn.
    – En riktigt underbar seger! Robban lägger ett bra inlägg som jag nästan får ner men då är Svahn bakom och passar bollen till mig. Sedan var de bara att placera in bollen i mål, berättar Branimir efter matchen.
    NOTERBART
    ## Fantastisk insats av alla krigare ikväll!
    ## Bortaflytet håller i sig och vi har fortfarande inte förlorat på bortaplan.
    ## En tredjedel av serien är färdigspelad och vi ligger på allsvensk kvalplats!
    ## Varningar till Ivo och Dennis idag vilket betyder att Dennis missar smålandsderbyt mot Öster nästa måndag.
    ## Kul att Robert Gojani fick komma in i slutet av matchen. Superettandebut för Gojani.
    ## Varken Jesper Svensson eller Sheriff Suma kom till spel. Jeppes knä gjorde för ont och Sumas flyg strulade till sig.
    Ljungskile-Jönköpings Södra 2-3 (0-0)
    0-1 (53) Självmål 0-2 (67) Robert Walker 1-2 (71) Alexander Mellqvist 2-2 (75) Michael Thomas (straff) 2-3 (84) Branimir Hrgota
    Publik: 954 på Markbygg Arena
    Domare: Antti Kanerva, Olofstrop
    Ivo Vazgec – Tomas Backman, Christer Persson, Jukka Sauso, Tom Siwe – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich – Robert Walker, Tommy Thelin (88), Andreas Tegström (73)- Branimir Hrgota
    Inhoppare: Jonas Svahn (73) Robert Gojani (88)
    Övriga: Niklas Helgesson, Charles Simba Jr, Anton Johansson
    Skott: 19-11 (7-7)
    Skott på mål: 12-7 (6-3)
    Hörnor: 9-7 (4-4)
    Frisparkar: 14-12 (9-8)