Jönköpings Södra IF — Ljungskile SK

0
    321

J-Södra gjorde ett riktigt magplask i hemmamötet mot Ljungskile ikväll. Gästerna vann tämligen enkelt med 3-0 efter 2-0 i paus. Ljungskile vinner matchen fullständigt rättvist och man kunde gjort ett antal mål till i andra halvlek.
    Det var spänning i luften innna avspark och det var ett hemmalag som verkade spela med nerverna utanför tröjorna. Ljungskile kunde gå fram till en tillsynes enkel 2-0 ledning. Först var det ytterbacken David Durmaz som mötte en rensning från Södraförsvaret och drog till bollen så att Alexander Nadj bara stod och tittade. Bara dryga fyra minuter senare vände LSK snabbt och efter ett högerinlägg kunde målfarlige Gabriel Altemark-Vanneryr rulla in 2-0.
    J-Södra försökte men kom inte längre än till straffområdet. Laget skapade egentligen inga farligheter framför Nick Noble i gästerna mål. Jukka Sauso byttes in i den 38:e minuten istället för Patrik Redo.
    I andra halvlek blev det lite bättre, åtminstone inledningvis men närmare än ett stolpskott av Tommy Thelin kom man inte denna kväll. På övertid fastställer Arash Bayat slutresultatet till 3-0.
    Man kan summera matchen att vi inte var bäst när där gällde och den här matchen var en av de sämsta i år. Nu vann Brage överraskande mot Landskrona vilket betyder att vi har fyra poäng upp till säker mark när det är sex poäng kvar att spela om. En tillsynes hopplös uppgift.

NOTERBART

Jag var helt slut när jag kom hem igår. Jag orkade inte ens uppdatera matchrapporten. Ibland har man bara lust att göra något helt annat, tänka på något annat än kvalspel, missade poäng och svaga insatser. Idag kändes det lite bättre och det är bara att blicka framåt. Åt vadå? Två matcher återstår av serien, Syrianska borta och Landskrona hemma. Vi har fyra poäng upp till Brage som behöver en seger så är kontraktet räddat för dem. Personligen är jag införstådd att det blir kval för det finns väl inget som tyder på något annat.
    # # # # #
    Gårdagens match var kanske en av säsongens sämsta på Vallen. Spelarna uppträdde utan den förväntade energin och det var mest ängsligt och nervöst. Ljungskile ska ha en stor eloge för sitt spel (efter resurserna) och en spelare som Martin Smedberg-Dalence sticker ut och det skulle inte förvåna mig om han spelar i ett allsvenskt lag nästa år. Det här mötet blev nästan en repris på vårmötet då vi också var chanslösa.
    # # # # #
    Andreas Jankevics fick en del tuffa frågor från massmedia men är det något Andreas kan så är det att snällt och artigt svara på frågor. Det känns som det mest är standardsvar och så var det igår också.
    # # # # #
    Patrik Redo fick oväntat start matchen igår men det blev bara 38 minuter. – Vi behövde göra förändringen och vi kunde bytt vem som helst men det blev Patrik, svarade Jankevics angående det tidiga bytet. Redo lämnade planen motvilligt och kroppsspråket visade tydligt vad han tyckte och kände då.
    # # # # #
    En som levererar omgång efter omgång är Alexander Nadj. Igår räddade han ensam Södra från flera baklängesmål. Jag vet inte hur många frilägen Ljungskile fick i andra halvlek men ”Super Nadj” tog dem alla. Sista målet var det inte mycket han kunde göra åt. En toppad målvakt är ju a och o inför kvalspelet och här känns det som att vi står bra förberedda. Det lär behövas.
    # # # # #
    Oroväckande 1: Pär Cederqvists målform. Sex matcher utan mål och igår försvann han nästan helt i andra halvlek.
    # # # # #
    När vi är inne på besvikelse. Tommy Thelin var närmast att spräcka målnollan igår. Hans skott i insidan av stolpen var värt ett bättre öde men tätt däreffter var det färdigspelat för Thelin. Ett konstigt byte med tanke på att Tommy har varit målfarligast av alla i laget mot slutet plus att han var bland de få med lite energi under matchen.
    Jönköpings Södra-Ljungskile 0-2 (0-2)
    0-1 David Durmaz (25) 0-2 Gabriel Altemark-Vanneryr (29) 0-3 Arash Bayat (90+4)
    Publik: 2.310
    Domare: Martin Strömbergsson, Gävle
    Alexander Nadj, Tom Siwe (68, Mathias Etéus), Marcus Thorbjörnsson, Christer Persson, Petter Lennartsson, Dennis Östlundh, Tommy Thelin (59, Sheriff Suma), Tomas Backman, Kristoffer Fagercrantz, Patrik Redo (38, Jukka Sauso), Pär Cederqvist.
    Skott: 15-17 (8-8)
    Skott på mål: 6-9 (4-4)
    Hörnor: 5-7 (3-1)
    Frisparkar: 9-6 (6-4)