Ljungskile SK — Jönköpings Södra IF

  0
  323

  Matchfakta

  J-Södra kammade noll på västkusten idag då man gästade Starke Arvid Arena. Hemmalaget Ljungskile gjorde vad man ville under den första halvleken och det var där segern grundlades. 2-0 slutade matchen till slut trots mängder av chanser för hemmalaget. J-Södra vaknade till liv den sista halvtimmen och hade bl.a en nick i ribban av Daniel Karlsson.
  Det var inga roliga rapporter som kom från Starke Arvid Arena under den första halvleken. Trots hemmaledning med 2-0 så kunde det stått 5 eller till och med 6-0 efter 45 minuter. J-Södra uppträdde otroligt svagt och hemmaspelarna fick göra precis vad de ville.
  Målen kom tätt och 1-0 målet kom efter drygt 20 minuters spel och gjordes av backen Josemar som var en av Ljungskiles bästa spelare. Målet kom efter en av alla hörnor som Ljungskile skapade (närmare bestämt 11 i första halvlek) och Josemar tryckte till bollen och Alexander Nadj var chanslös. Bara två minuter senare gör LSK 2-0 genom anfallaren Gabriel Altemark-Vanneryr i en situation där Nadj först räddar men sedan kan Altemark-Vanneryr påpassligt rulla in den framför ett passivt försvar.
  Att det inte blev fler mål för hemmalaget kan vi tacka Alexander Nadj i målet som stod för flera kvalificerade räddningar, framförallt under den första halvleken.
  I den andra fortsätter hemmalaget forcera och har flera bra chanser att utöka ledningen men Södra håller undan. Efter dryga timmen avtar Ljungskiles framfart och Södra får äntligen spela lite anfallsspel. Närmare än Daniel Karlssons nick i ribban kommer man inte och man var heller inte värda någon poäng denna dag.
  NOTERBART
  ## ”Pinsamt dåligt” sa radiokommentatorn om Södras spel i första halvleken. Jag vet inte rikitgt vad jag ska tycka men efter tre raka segrar har vi nu två raka förluster. Defensivt är vi ordentligt sårbara och alla lag vi möter får alltid många avslut på oss. Där har Jankevics något att tänka till på.
  ## Svårt att göra spelarbedömningar när man inte sett matchen på plats. Dock så blir man en aning förvånad när vissa spelare är ”heliga” medan det är lättare tex att bänka en lånad spelare från Kalmar FF…
  ## 11-0 i hörnor efter första och 9-1 i skott på mål.
  ## Tom Siwe byttes ut redan i den 34:e minuten och ersattes av Tomas Backman.
  ## Konstig laguttagning där Christer Persson, lagets bästa mittback såhär långt, fick flytta ut och spela ytterback.
  ## Jukka Sauso fick lagets enda gula kort.

  MATCHFAKTA:

  Ljungskile-Jönköpings Södra 2-0 (2-0)
  1-0 Josemar Santana Silva (21) 2-0 Gabriel Altemark-Vanneryr (23)
  Publik: 789
  Domare: Jim Petersson, MotalaLAGET:
  Alexander Nadj – Tom Siwe (34), Daniel Karlsson, Jukka Sauso, Christer Persson – Fredric Fendrich (78) – Patrik Redo, Kristoffer Fagercrantz, Robert Walker, Tommy Thelin (58) – Pär Cederqvist
  Inhoppare: Tomas Backman (34) Mathias Etéus (58) Johan Karlefjärd (78)
  STATISTIK:

  Skott: 18-13 (11-4)
  Skott på mål: 14-6 (9-1)
  Hörnor: 16-2 (11-0)
  Frisparkar: 10-10 (2-5)
  Offside: 4-0 (3-0)
  Gula kort: 3-1 (0-1) (Sauso)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  19 juni 2010 16:00 Superettan 2010 789 Jim Petersson

  Lämna ett svar