Jönköpings Södra IF — Ljungskile SK

0
    325

Med division 1 spöket runt hörnet hade J-Södra ikväll chansen att åtminstone tillfälligt jaga bort det men med 3-5 som facit är det inte mycket som talar för att ”Di Gröne” skall klara sig kvar i den nästhögsta serien.
    Det har gått ungefär en och en halv timme efter att domaren Fredrik Lundberg har blåst av matchen. Det sista jag ser innan jag packar ihop mina saker är en glad Marcel Sacramento som tackar lite styrelsefolk efter matchen. Jag tycker det symboliserar årets upplaga av Jönköpings Södra. Efter en sådan här förlust ska spelarna gömma sig, vara förbannade och allt annat än ett leende skall visas upp. Nu ska Marcel inte skämmas helt för sin insats för han tillhörde de bättre ikväll men han får ändå symbolisera laget.
    Jag har också funderat hur jag skulle skriva den här matchrapporten. Ska jag ta fram den stora motorsågen och hyvla spelarna längs med fotknölarna? Ska jag ifrågasätta Olles kompetens att leda laget? Ska jag ta upp det här med vårt försvar (eller brist på den) eller ska jag stryka medhårs och vissla nån gammal låt och låtsas som om inget har hänt, vi gjorde ju en bra första halvlek?
    Jag är besviken, förbannad och jävligt trött på det här!
    Jag skrev under liverapporteringen att gör man två mål på hemmaplan ska man minst ha med sig en pinne. J-Södra gjorde 3 mål ikväll men var inte ens nära att rå på Ljungskile.
    Återigen gör J-Södra en hyfsat bra första halvlek men ligger ändå under med 2-3. Just 2-3 målet kommer precis när klockan ska klicka in på 45 minuter och målet får Alexander Nadj ta på sig sedan hans utrusning fullständigt misslyckats och Old man himself, Jörgen Wålemark, retfullt chippar in bollen i det tomma nätet.
    Dessförinnan hade J-Södra både 1-0 och 2-1. 1-0 målet efter en perfekt (!!!) hörna av Siwe som når Tomas Backmans panna och jubel. LSK kvitterar, också efter hörna, innan Marcel Sacramento får göra sitt andra mål för säsongen efter en bröstpass(!) av Tommy Thelin.
    I andra halvlek startar J-Södra upp lika segt som en gammal Ford Taunus och 2-4 kommer också som ett brev på posten signerat tvåmålskytten Niklas Löfgren.
    Ett hopp tänds då Tommy Thelin nickar in reduceringen fram till 2-3 men närmare än så kommer man inte. Spiken i kistan, 3-5, sätter Martin Smedberg-Dalence på frispark nästan nere vid hörnflaggan.
    * * * * *
    Alexander Nadj fick inte kallas för ”Alexander den store” ikväll. LSK hade fem skott på mål och alla gick i mål. Två eller till och med tre mål får nadj ta på sig.
    * * * * *
    3-5 och två byten kvar att göra och dryga tjugo minuter kvar. Dubbelbytet komme rockså men med fem minuter kvar. Då byter Olle in två försvarare istället för att ge Valle Elkari chansen. Jag tänker inte kommenterar det mera än så.
    * * * * *
    Kul ändå att framtidmannen Jesper Svensson äntligen fick chansen. Det dröjde till den 25:e omgången och i matchminut 85 men det inhoppet räcker för att Jeppe ska starta i nästa match. Det finns inget annat alternativ!
    * * * * *
    Att Uros Hojan finns på bänken är också ett mysterium.
    * * * * *
    Det finns många spelare som har somnat in totalt under den här säsongen. Vad har hänt med Christer Persson. Rädda honom och sätt han som mittback nu!
    * * * * *
    Marcel och Thelin försökte och tillhörde de bättre. Thelins cykelspark i mitten på andra var värd ett bättre öde…
    * * * * *
    Resultaten går Södras väg. Samtidigt ikväll förlorade Norrköping hemma mot Syrianska.
    * * * * *
    Ljungskile gjorde det bra ikväll och var nog en aning chockade att det gick så lätt och att man mötte en försvarlöst lag. Jag kan fortfarande inte fatta hur kan släppa in så mycket mål. Och då ändå hela försvaret fortsätta match efter match, hela vägen ner till ettan.