Landskrona BoIS — Jönköpings Södra IF

0
    317

Det är kanske en av säsongens svåraste bortamatcher och ett hemmalag som kämpar vilt för att komma till allsvenskt kval. Vad händer? Jo, ett Jönköpings Södra visar upp säsongens bästa spel och trycker till hemmalaget med 4-2 efter hela 16 skott på mål! Patrik Redo, Kristen Viikmäe, Marcel Sacramento och Johan Karlefjärd stod för de underbara målen!
    J-Södra visade omgående att den här matchen bara skulle vinnas. Redan efter fyra minuter kommer Kristen Viikmäe fri sedan en hemmaförsvarare sjabblat med bollen men Viikmäes skott går över. Målet skulle dock komma och det var i nionde matchminuten som Patrik Redo håller sig framme och stöter in det grönvita ledningsmålet. Hemmalaget spelar omständigt och slår bort många passningar medan J-Södra har oväntat lätt att forcera på offensiv planhalva. Trots detta sticker Landskrona upp och kvitterar oförtjänt genom Fredrik Olsson som stöter in ett snyggt inlägg från Jesper Westerberg. 1-1 står sig halvleken ut och det ska mest hemmalaget var nöjda med. Viikmäe hade förövrigt också ett stolpskott vid 0-1 ledningen…
    I andra börjar J-Södra ta tag i spelet som vi inte har för vana att se. I 55:e minuten kommer också 2-1 för J-Södra och det är Kristen Viikmäe som gör det. Efter kalabalik i straffområdet får Viikmäe en tå på bollen och stöter in bollen bakom Peter Karlsson i hemmamålet.
    Efter 2-1 tar J-Södra för sig ännu mer och 3-1 kommer inte alls orättvist och denna gång är det Marcel Sacramento som gör målet.
    Landskrona försöker att slå långa bollar på Pär Cederqvist men nästan varje gång misslyckas man. Det blir dock onödigt spännande när inhopparen Sosseh får till en volleyträff på övertid och plötsligt står det 2-3. Kort efter avsparken går hemmalaget på sista offensiven och får fram en hörna som blir matchavgörande. Men det är till Södras fördel för när hela Landskronalaget är uppe vid hörnan, inklusive målvakten, så kontrar J-Södra in slutresultatet 2-4 genom våran inhoppare Johan Karlefjärd.

NOTERBART

## Ja, vad säger man? En fantastisk insats av samtliga spelare ikväll!
    ## Skottkartan! 24 avslut varav 16 på mål är rekord för säsongen!
    ## En styrka också (jag ser det så) att vi kan presentera fyra olika målskyttar ikväll: Redo, Viikmäe, Sacramento och Karlefjärd!
    ## Oj vad spännande det ändå blev när Landskrona reducerade på övertid. Och man skapar också fram en hörna i absolut sista sekunden men då är vi kyliga och Redo passar fram Karlefjärd som slår in bollen i tomt mål.
    ## Av bara farten nu så plockar vi minst en pinne av Mjällby!
    ## Detta var också första gången vi lyckades besegra de svartvita. Oerhört passande!
    ## Fem poäng ner till kvalstrecket och sex poäng ner till degradering.