Syrianska FC — Jönköpings Södra IF

0
    297

J-Södra kommer att tvingas kvalspela för att rädda sig kvar i Superettan till nästa säsong. Det blev klart idag då Syrianska vann mötet med 2-1 efter 1-1 i paus. Avgörandet kom i slutet av matchen då Peter Ijeh satte en straff (hans andra mål i matchen) och skickade J-Södra till kvalspel. I första halvlek blev Tomas Backman utvisad efter två tveksamma varningar.

J-Södra fick verkligen ingen drömstart då Peter Ijeh redan i den tredje minuten gav hemmalaget ledningen. Dennis Östlundh skulle spela tillbaka bollen till Nadj i målet men såg inte att Ijeh fanns emellan. Trots den smällen kunde J-Södra komma igen och med en tajt defensiv gav de inte Syrianska så många fler chanser. I den 34:e minuten tog kapten Östlundh revansch på sig själv och serverade Mathias Etéus som lobbade in kvitteringen snyggt.
    Ett oavgjort resultat i paus kändes bra men precis innan pausvilan fick J-Södra Tomas Backman utvisad efter två gula kort. Åtminstone ett av dem var tuffa att ta men domaren Andreas Ekberg valde att ta dem.
    I andra halvlek är det fortsatt tätt och jämnt men det är hemmalaget som skapar det mesta. J-Södra spelade ändå smart och trots att man var en man mindre så märks det inte så mycket plan. Mot slutet ökar hemmalaget trycket och i den 82:a minuten kommer det definitiva avgörandet då Syrianska får en straffspark. Peter Ijeh stegar fram och dundrar in 2-1 i nättaket. Efter det dog mer eller mindre matchen och för Syrianska så ligger allsvenskan runt hörnet.
    Sista omgången avslutas med hemmamöte mot Landskrona och det är en match som helt saknar betydelse. Kvalet drar sedan igång antingen den 30 eller 31 oktober då J-Södra börjar på bortaplan. Returen spelas sedan veckan efter, den 6 november. I dagsläget är det Sirius som blir J-Södras motståndare men det återstår två omgångar av norrettan innan vi vet alldeles säkert.

Syrianska – Jönköpings Södra 2-1 (1-1)
    1-0 Peter Ijeh (4) 1-1 Mathias Etéus (34) 2-1 Peter Ijeh (straff 82)
    Domare: Andreas Ekberg
    Publik: 4.103

Alexander Nadj, Tom Siwe, Jukka Sauso, Marcus Thorbjörnsson, Petter Lennartsson (62, Sheriff Suma), Dennis Östlundh, Tomas Backman, Tommy Thelin (90, Johan Karlefjärd), Kristoffer Fagercrantz, Mathias Etéus (76, Patrik Redo), Pär Cederqvist
    Skott:18-7(6-4)
    Skott på mål: 10-3 (3-2)
    Hörnor: 4-4 (0-2)
    Frisparkar: 15-9 (8-3)