Jönköpings Södra IF — Landskrona BoIS

0
    332

I sista seriematchen fick vi äntligen se lite anfallsfotboll och hela fyra mål framåt. Glädjande fick inhopparen Johan Karlefjärd sätta två mål i andra halvlek och tränaren Hasse Lindbom var väldigt nöjd med hur hans adepter genomförde matchen.
    J-Södra ville avsluta snyggt och få en bra känsla inför det stundande kvalet och efter 4-1 på Landskrona så måste man säga att ”genrepet” blev lyckat. Bara det att man sätter fyra bollar i mål har bara inträffat en gång tidigare (Öster,h) och extra kul att två av målen kom från kämpen Johan Karlefjärd. Hade jag fått önska något mer så hade jag unnat Pär Cederqvist ett mål också men de får väl komma i kvalet istället.
    Henrik Larsson i Landskrona vad otroligt besviken efter matchen och orkade inte ens ge sin syn på matchen under presskonferensen efteråt. Gästerna gav J-Södra stora ytor att skapa chanser på och det var precis det vi ville ha. Under första halvan av matchen skapade vi fler chanser än vi gjort under de andra 14 hemmamatcherna i år. Två mål skulle vi göra och det var Thelin och Fagercrantz som gjorde dem.
    I andra halvlek jämnade Landskrona ut spelet men när de fick chanserna så stod Alexander Nadj i vägen. Jag har inte sett Nadj bättre än vad han är nu och bara det är ett kvalvapen som borde ge Sirius något att bita i. Ett mål skulle han dock få släppa förbi sig när det bara återstod några minuter.
    Sett till hela matchen finns det en hel del att ta med sig. Valet att köra Sheriff Suma som vänsterback var ett lyckat drag av Hasse och jag blir inte förvånad om han får starta där i kvalet. Suma är kanske något opolerad i vissa situationer men är helt klart ett orosmoment för motståndarna i anfallsläge. Det var också första gången i år våra ytterbackar tog för sig på sina kanter och då framförallt Suma.
    Pär Cederqvist slet och stångades så länge han orkade och han byttes ut för första gången i år och det var nog klokt för han fick en hel del smäller mot sin forna lag.
    Johan Karlefjärd får sällan rubriker och har i höst knappt varit med och spelat. Idag går han in och gör två mål och det unnade jag honom verkligen. En ambitiös lagspelare som alltid gör sitt yttersta och som ställer upp för LAGET. Jag hoppas Södraledningen ger Johan ett nytt kontrakt för sådana spelare växer inte på träd i dagens fotbolls Sverige.
    Jönköpings Södra-Landskrona BoIS 4-1 (2-0)
    1-0 Tommy Thelin (14) 2-0 Kristoffer Fagercrantz (44) 3-0 Johan Karlefjärd (83) 3-1 Christoffer Tapper Holter (87) 4-1 Johan Karlefjärd (88)
    Alexander Nadj, Tom Siwe, Jukka Sauso, Marcus Thorbjörnsson, Sheriff Suma, Dennis Östlundh, Fredric Fendrich, Mathias Etéus (88, Philip Bernholtz), Kristoffer Fagercrantz (74, Johan Karlefjärd), Tommy Thelin, Pär Cederqvist (72, Robert Walker)

Skott: 17-9 (9-5)
    Skott på mål: 7-8 (4-4)
    Hörnor: 3-8 (0-4)
    Frisparkar: 11-11 (7-3)
    Offside: 4-2 (2-1)
    Gula kort: 3-1 (1-0) (Fagercrantz, Fendrich, Suma)
    Röda kort: 0-0

23 oktober 2010 16:00 Superettan 2010 1389 Dragan Banjac