IK Sirius — Jönköpings Södra IF

0
    371

J-Södra fick den start man ville ha i kvalet över Sirius. Pär Cederqvist blev stor segerhjälte efter hans mål i den 63:e minuten fint framspelad av Tommy Thelin. Nu laddar vi för returen nästa söndag och vi har ett ganska bra läge att spela oss kvar i Superettan.
    Det var en jämn match där J-Södras tyngd skulle fälla avgörandet. Efter en mållös första halvlek så skapades flera chanser under den andra hälften. Tommy Thelin hade ett fräsande skott som gick tätt över och Sirius hade också några möjligheter men stod inte Nadj i vägen så sköts bollarna över eller utanför.
    I den 63:e minuten vann Södra bollen högt och efter slarv av en Sirius spelare kunde Tommy Thelin enkelt få med sig bollen och serverade en fri Pär Cederqvist i boxen och där gör PC inga misstag.
    Sirius försökte att komma tillbaka och visst hade man chanser men det hade Södra också. På stopptid fick hemmalaget två hyggliga möjligheter men skärpan fanns inte där. 1-0 på bortaplan ger Södra en bra möjlighet att klara av det här men det kommer att bli minst lika tufft i nästa match.
    Beröm till Nadj som åter håller nollan. Mittbackarna Sauso och Thorbjörnsson är nästintill felfria och Dennis Östlundh är som vanligt lugn och stabil.
    Sirius-Jönköpings Södra 0-1 (0-0)
    0-1 Pär Cederqvist (63)
    Publik: 2.567
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Alexander Nadj, Tom Siwe, Jukka Sauso, Marcus Thorbjörnsson, Sheriff Suma (73, Tomas Backman), Dennis Östlundh, Fredric Fendrich, Tommy Thelin (90, Karlefjärd), Kristoffer Fagercrantz, Mathias Etéus (79, Walker), Pär Cederqvist.
    Övriga: Bakiu, Bernholtz, Persson, Karlsson