Jönköpings Södra IF — IK Sirius

  0
  354

  Matchfakta

  J-Södra var numret större än Sirius och kunde efter en mållös första halvlek avgöra kvalet med tre snabba mål i slutet av matchen. Robert Walker gjorde det förlösande 1-0 i 81;a minuten och sedan gav gästerna mer eller mindre upp. Övriga målskyttar blev Tommy Thelin och Pär Cederqvist.
  Gud vad skönt! Det är nästan en tom känsla som infunnit sig såhär timmarna efter match. J-Södra klarar sig kvar trots att man hade en gigantisk press på sig. Alla runt omkring krävde en kvalseger och så blev det också. Hasse Lindbom såg lugn och sansad ut under presskonferensen efteråt men han hade dessförinnan inte stått stilla under någon av matchens knappa 94 minuter. Han manade på, han pushade, han gapade, han hejade, ja han gjorde allt han kunde göra utan att få vara ut på planen. ”Vi har gjort vår plikt” kommenterade Hasse det räddade kontraktet och trots allt så är det ju just det som skedde idag. Vi skulle inte ens varit där vi var men det är en prestation att klara av just sådana prestationer också.
  Det finns många hjältar att plocka fram. Fredric Fendrich gick in och fick starta de båda kvalmatcherna och det var precis de härmatcherna ”Fidde” behövde för att plocka fram det där nödvändiga spelet. Det är så här han ska spela och det är så här han måste spela. Han gjorde det riktigt bra idag och fick mycket beröm av Hasse efteråt.
  Alexander Nadj släppte inte in en endaste boll bakom sig i kvalet och den här säsongen har Alexander tagit ett rejält kliv framåt. Det var många som var tveksamma till att Södra förlängde kontraktet och nu verkade som att han väljer att gå vidare i karriären (Helsingborg?). Idag gjorde han en matchavgörande räddning då Sirius Sunday Sylvester Bale får ett friläge i den 69:eminuten. Nadj kommer ut helt rätt och gör en benparad. En otroligt viktig räddning där ett 0-1 läge hade varit väldigt tungt.
  Matchens första halvlek var tät och jämn men där J-Södra kändes något bättre. Kristoffer Fagercrantz hade en boll inne (vilket mål det hade blivit!) men målet avvinkades för offside. I slutet av halvleken kommer Södra igång ordentligt men ändå mållöst efter 45 minuter.
  I den andra drar J-Södra upp tempot och skapar en mängd chanser framför Bylund i Siriusmålet. Man sitter och väntar på ett ledningsmål då Sirius plötsligt får ny kraft och kommer tillbaka in i matchen. Matchavgörandet kommer i den 81:a minuten då inhopparen Robert Walker frälser hela Vallen medsitt 1-0 på nick, ett mycket snyggt mål förövrigt. Efter målet chansar såklart gästerna en del men det slutar istället med att Södra kan stänga hela kvalet då Tommy Thelin springer ifrån Fredrik Söderbring och rakar in 2-0. Det skulle också bli ett 3-0 mål då skyttekungen Pär Cederqvist avslutar skyttet efter ett fint samarbete med Sheriff Suma.
  Helt klart en rättvis seger och de över 3.000 på läktarna kunde nöjt följa de sista minuterna utan att behöva ha hjärtat i halsgroppen. En underbar seger och ett härligt slut på en ganska jobbig säsong. Nu gäller det att se framåt och att utvärdera säsongen så gått det gå. En ny tränare ska in och det lär säkert bli klart inom några veckor. Ikväll firar vi rejält och ser fram emot en härlig och spännande silly season!
  NOTERBART
  ## Jukka Sauso tvingades att utgå redan efter dryga 20 minuters spel efter en förmodad knäskadad (ledbandet). Christer Persson gick in och spelade så bra som han alltid gör.
  ## Sirius drabbades också av en skada då lagkaptenen Johan Pettersson fick axeln ur led i en duell med just Christer Persson.
  ## Sheriff Suma var het matchen igenom och framförallt under andra halvlek var han riktigt het. Hockeytacklingen på Ahmed Kanjou, som for rätt in iplanket vid sidlinjen, fick följden att Siriusspelaren tvingades bryta matchen. Ingen ojuste men det såg farligt ut…
  ## Fredrik Söderbring skulle egentligen inte spela den här matchen pga känningar men fick ändå hoppa in då Kanjou blev skadad.
  ## JP delade ut sitt pris till den bästa södraspelaren innan match och det gick till Pär Cederqvist.
  ## Södrasajtens motsvarighet gick som bekant till Alexander Nadj som efter matchen fick ta emot en hyllningstavla (föreställande han själv) av Redaktören & Sidekick. Vackert och stort!
  ## Över 3000 frusna åskådare fick uppleva en spännande match. De flesta vände hemåt glada och något mindre nervösa…
  ## Den här segern betydde säkert upp mot 10 miljoner kronor. Jag antar att personal och styrelse drog en lättnadens suck då matchen var över. Nu vill det till att utvärdera den här säsongen ordentligt. Något har ju gått rejält fel…
  ## Robert Walker har haft en tung säsong men idag fick han göra sitt första seriemål för klubben. 1-0 målet kom på nick och öppnade upp matchen.
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra-Sirius 3-0 (0-0)
  1-0 Robert Walker (81) 2-0 Tommy Thelin (84) 3-0 Pär Cederqvist (88)
  Domare: Magnus Ahlsén, Linköping
  Publik: 3.103
  LAGET:
  Alexander Nadj, Tom Siwe, Marcus Thorbjörnsson, Jukka Sauso (22, Christer Persson), Sheriff Suma, Dennis Östlundh, Fredric Fendrich, Mathias Etéus (72, Robert Walker), Kristoffer Fagercrantz, Tommy Thelin, Pär Cederqvist (90, Tomas Backman)
  STATISTIK:
  Skott: 14-3 (3-1)
  Skott påmål: 9-1 (1-0)
  Hörnor: 10-1 (3-0)
  Frisparkar: 12-10(7-7)
  Offside: 4-2 (3-2)
  Gula kort: 1-4 (1-2) (Suma)

  Bild:Niklas Ingvarsson

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  7 november 2010 14:00 Kval 2010 3103 Magnus Ahlsén

  Lämna ett svar