Jönköpings Södra IF — Landskrona BoIS

0
    291

J-Södra gick återigen mållösa från Vallen och med två snabba Landskronamål i slutet av matchen blev det en ny förlust på hemmaplan. I den 84:e minuten gjorde inhopparen Linus Olsson matchens första mål då han i fritt läge kunde placerar in bollen intill Vazgecs högra stolpe. Kort därefter punkterar Mathias Andersson matchen med ett liknande mål.
    För fjärde hemmamatchen i rad blir det förlust och än en gång går vi mållösa från planen. Det dröjde alltså till den 84:e minuten innan Landskronas inhoppare Linus Olsson placerade in ledningsmålet och kort efter dödade unge Mathias Andersson matchen. J-Södra gjorde återigen en svag första halvlek och en bättre andra hälft. Sett till hela matchen hade ett oavgjort resultat varit mest rättvist men vi har förbaskat svårt att vara heta i den sista fasen. Två (!) chanser hade vi som var farliga, Robbo Walker och Sheriff Suma, i slutet av andra halvlek då det stod 0-0. I övrigt är vi alldeles för tama när vi väl får lägena och vi är enkla att försvara sig emot.
    Första halvlek är som sagt åter en besvikelse. Det borde finnas mer attityd i laget när en serieledning står på spel men allt knyter sig och det ser hafsigt och slafsigt ut. Suma och Hrgota därframme har det tufft mot ett samlat försvar och vi har inga långa anfall alls i första halvlek.
    Det blir bättre i andra och det är Södra som för spelet men man får ut väldigt lite eller egentligen ingenting alls. Det ska också sägas att Landskrona inte är så mycket bättre men de blixtrade till två gånger och då blev det också två mål.
    Henrik Larsson var exalterad efter de två så viktiga målen i slutet och coachade laget mer under de sista fem minuterna än vad han gjorde under hela matchen. Han såg lättad ut på presskonferensen och det här kanske var vändningen för dem.
    NOTERBART:
    ## Tunga steg åter från Vallen och det är bara att erkänna att vi har problem på hemmaplan.
    ## Efter två raka segrar har det nu blivit tre (plus en i cupen) raka förluster och noll gjorda mål. Frågan dök upp på presskonferensen men Lasse Ericsson ville inte göra för stor sak av det hela men det känns väl som att det redan är ett problem.
    ## Med PC borta också så fick tränaren såklart frågan om hur saknad han är och det är klart att han var saknad idag. Nu finns det inget som gör honom spelklar och vi måste hitta andra lösningar. Ikväll spelade vi lite som att Pär spelade…
    ## Branimir Hrgota fick det kämpigt och byttes ut i slutet av matchen (mot Andreas Tegström). Jag hoppas inte han får för stor press på sig nu när plötsligt alla blickar är på honom.
    ## Jukka Sauso levde farligt efter ett tidigt gult kort. Han borde nog visats ut i början av andra då han bryskt stoppade Thomas Raun men domaren var på efterkälken och uppfattade nog inte situationen. Han spelar på gränsen den gode Jukka och emellanåt finns det varken tanke eller mening med spelet.
    ## Gott om kända ansiktet på plats då vi hade säsongsrekord i åskådarantal. Markus Thorbjörnsson hejade fram laget och några rader upp satt Erik Edman.
    ## En betydligt gladare Henke Larsson och ikväll satt han till och med under hela presskonferensen. Ifjol gick han efter några sekunder…
    ## Jesper Svensson gör en stark andra halvlek och förtjänar beröm. Det händer åtminstone lite då Jepper kliver fram på sin kant och idag vågade han utmana ( i andra halvlek) och det är då han är som bäst.
    ## Bara fem man på avbytarbänken ikväll men skönt att se både Svahn och Tegström tillbaka. Hoppas att det inte blev några nya skador ikväll.
    Jönköpings Södra – Landskrona BoIS 0-2 (0-0)
    0-1 (84) Linus Olsson 0-2 (87) Mathias Andersson
    Publik: 2.821
    Domare: Dragan Banjac, Handen
    Ivo Vazgec – Tom Siwe, Jukka Sauso, Christer Persson, Jesper Svensson – Dennis Östlundh, Tomas Backman (ut 63) – Tommy Thelin, Sheriff Suma, Fredric Fendrich – Branimir Hrgota (ut 79).
    Inhoppare: Robert Walker (63) Andreas Tegström (79)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Charles Simba Jr, Jonas Svahn
    Skott: 19-11 (7-4)
    Skott på mål: 5-6 (1-2)