Jönköpings Södra IF — Umeå FC

0
    363

J-Södra tog en säker vintst mot Umeå FC med 3-0 i Svenska Cupens tredje omgång. Man var det klart bättre laget under hela matchen och 3-0 var i underkant. Väldigt skönt för Södra att få denna vinsten med sig när man nu åker på träningsläger i en vecka till Turkiet.

Södra visade direkt ifrån start att man var bättre än Umeå. Man började rulla boll på ett bra sätt och fick tidigt tryck mot Umeås mål. Man såg att Södra spelarna var skottvilliga, när fler skott än vanligt gjorde att Umeåspelarna var tvungna att komma upp på Södra. Både Thelin och Karlsson har målchanser men inga mål vid dom tillfällena. Umeå första målchans kommer på en kontring efter ca 30 min men Zourab är framme och rensar bort bollen. Men tillslut så får Södra utdelning, det är efter tilltrasslad situation i Umeås straffområde där Kraft-Karlsson skjuter och den tar på en försvarande spelare och går i mål.
    Det hinner bara gå någon minut efter första målet när Kangaskolkka får en boll på djupet och kommer fri och placerar den säkert i mål. Efter första halvleken står det 2-0.J-Södra fortsätter att spela bra och man skapar många bra målchanser. Södra ökar på ledningen till 3-0 efter drygt 25 minuter. Gojani får bollen precis vid straffområdet och fintar en motståndare och placerar in den säkert i bottre krysset. Södra fortsätter att spela fin fotboll hela matchen ut. Dijan Vukojevic får rött kort precis i slutet av matchen efter en stämpling.
    3-0 var klart i underkant. Södra gör en bra match där man under hela matchen fyller på med spelare i det offensiva spelet och skarpar många målchanser på det sättet. I försvarspelet ligger man i rätt i postionerna. Skönt för Södra att åka till Turkiet på träningsläger där får fina och bra träningsmöjligheter och sammansvetsa truppen ännu mer.

Jönköpings Södra – Umeå FC 3-0 (2-0)
    1-0 (33) Joakim Karlsson 2-0 (35) Aleksei Kangaskolkka 3-0 (75) Robert Gojani
    Varningar: Daryl Smylie, Robert Gojani
    Utvisningar: Dijan Vukojevic(90)
    Domare: Glenn Nyberg
    Publik: 205 i Elmiahallen

Niklas Helgesson – Jesper Svensson (Tom Siwe, 58) Karl Svensson, Zourab Tsiskardize, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Fredric Fendrich (Dijan Vukojevic, 75), Tommy Thelin, Daryl Smylie, Robert Gojani – Aleksei Kangaskolkka (Philip Djup, 45)
    Övriga: Jonathan Drott, Dennis Thorsèn