Djurgårdens IF — Jönköpings Södra IF

0
    347

Återigen fick J-Södra inkassera en nya 3-1 förlust i Cupen. Trots en riktigt bra första halvlek var ställningen bara 0-0 i paus. I andra halvlek kunde Djurården gå fram till en 2-0 ledning innan Tommy Thelin reducerade i den 75 minuten. DIFs skyttekung under försäsongen, Erton Fejzullahu, satte sedan slutresultatet 3-1 fyra minuter senare.

Under de första 45 minuterna fick vi se ett J-Södra som tog för sig. Det fanns en hel del chanser att göra mål på men det var alldeles för klena avslut i de avgörande lägena. Tommy Thelin hade halvlekens möjlighet då han tog emot en Smylielyra i straffområdet men avslutet träffade inte ens mål.
    I andra halvlek tog Djurgården ledningen efter åtta minuter då Andreas Johansson tog emot en fin pass precis utanför straffområdet och sköt in bollen bakom Helgesson. Efter målet tog hemmalaget över mer och mer och hade bud på fler mål. 2-0 skulle komma i den 66:e minuten efter ett fint DIF samarbete på högerkanten och det avslutades med en chipp från Luis Solignac över Helgesson.
    J-Södra fick kontakt igen då Tommy Thelin nickade in reduceringen efter ett högerinlägg från Jesper Svensson. Djurgården tog ner oss på jorden igen knappt fyra minuter senare då deras specielle målskytt Erton Fejzullahu lyfte in slutresultatet.
    En bra halvlek kommer man inte långt på. Spelet under de första 45 minuterna tar vi hursomhelst med oss. Idag fyllde vi på med fler spelare i anfallen men vi gör det alldeles för krångligt när vi kommer till lägena. Alexei Kangaskolkka visade att han kommer att bli en tillgång men han fick gå mållös från planen idag.
    Teoretiskt finns fortfarande möjligheten till ett avancemang men då krävs storseger i nästa match hemma mot Umeå samtidigt som Djurgården besegrar Åtvidaberg.
    Djurgården – Jönköpings Södra 3-1 (0-0)
    1-0 (53) Andreas Johansson 2-0 (66) Luis Solignac 2-1 (75) Tommy Thelin 3-1 (79) Erton Fejzullahu
    Publik: 967 på Grimsta IP
    Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Kalle Svensson, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – André Calisir (Dijan Vukojevic, 80) – Fredric Fendrich (Philip Djup, 73), Daryl Smylie, Tommy Thelin, Robert Gojani (Oskar Olsson, 88) – Alexei Kangaskolkka
    Övriga: Dennis Thorsén (mv), Tom Siwe och Jonathan Drott