Åtvidabergs FF — Jönköpings Södra IF

0
    344

J-Södra hade en 1-0 ledning med dryga kvarten kvar att spela men då gav Åtvidabergs forcering resultat i form av tre mål inom loppet av tio minuter. J-Södra hade hemmalaget i brygga efter Kangaskolkkas ledningsmål. Tyvärr så räckte det inte.

Åtvidaberg dominerade under matchens första hälft men Södra arbetade sig in i matchen och i minut 67 ”ryggade” Kangaskolkka in ett vänsterinlägg från Tommy Thelin. Ledningen höll till minut 83 då Tom Pettersson kunde slå in bollen i en tilltrasslad situation framför Helgesson. Inhopparen Emanuel Dogbe gjorde 2-1 tre minuter senare. På stopptid fick ÅFF en mycket tveksam straff (efter en perfekt Kraft-brytning från läktarhåll) och på den satte Prodell 3-1. Kraft blev dessutom frilägesutvisad…
    En tung dag på Kopparvallen..
    NOTERBART
    ## Ovana positioner. Varför ändra en backlinje som var vår styrka under slutet av förra säsongen? Och är det värt allt för att få in Kalle Svensson som mittback?
    ## Bara ett byte idag. Kanske lite märkligt.
    ## ”Kangas” målskytt för andra matchen i rad.

Åtvidaberg – Jönköpings Södra 3-1 (0-0)
    0-1 (67) Alexei Kangaskolkka 1-1 (83) Tom Pettersson 2-1 (86) Emanuel Dogbe 3-1 (90) Viktor Prodell (straff)
    Publik: 873 på Kopparvallen
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Kalle Svensson, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – André Calisir – Fredric Fendrich, Tommy Thelin, Joakim Karlsson(utv 90), Robert Gojani (68: Daryl Smylie) – Alexei Kangaskolkka