Jönköpings Södra IF — Åtvidabergs FF

0
    287

J-Södra tog en ny hemmaseger ikväll då Åtvidaberg slogs tillbaka med 1-0. Det matchvinnande målet gjordes redan i den 18 minuten genom Fredric Fendrich efter ett fint förarbete av Sheriff Suma. Åtvidaberg pressade stort i andra halvlek trots att de spelade med en man mindre. Ivo fick hålla nollan för första gången i år och hela laget förtjänar ett beröm.
    En stor eloge till grabbarna som visar en attityd och ett kämpar-hjärta (heter det så?) i den här matchen. En på förhand svår match men en fantastisk underbara 1-0 match där den egna produkten Fredric Fendrich får göra målet. Och vilket snyggt mål han gör. Förarbetet är helt och hållet designat av Sheriffen himself som driver bollen från egen planhalva och rundar sin försvarare och får till ett perfekt vänsterinlägg till en framrusande och viljestark Fendrich. Smack och 1-0 till grönt innan Henke Gustavsson hinner blinka i ÅFF-målet.
    Vi ska ha klart för oss att detta Åtvidabergs FF med playmakern Kristian Bergström är ett av seriens bästa lag och man har ett grundspel att falla tillbaka på och det hjälpte knappt att de fick Bruno Marinho utvisad efter två gula kort redan i den 38 minuten. I hela den andra halvleken matade man bollar på Oscar Möller och Magnus Eriksson och sedermera också inhopparen Victor Prodell. Prodell hade kanske den vassaste kvitteringsmöjligheten då han via en gigantisk reflexräddninga v Ivo bara hade undersidan av ribban emot sig för att bli målskytt.
    J-Södra gjorde en stark första halva av matchen och jag tycker att vi vinner den första halvleken rättvist. Sheriff Suma kom mer till sin rätt som en av tre offensiva mittfältare och Dennis Östlundh som balansspelare var klockren.
    Sett till 90 minuter hade det inte varit orättvist med en kvittering men den glöd och vilja (och attityd) som laget visar så tar jag inte ifrån dem något. Två raka hemmasegrar är vi inte vana vid och obesegrade efter fyra omgångar smakar givetvis mumma.
    Ikväll är det mer än underbart att vara Södrait!
    NOTERBART:
    ## Tre pinnar och sex av sex möjliga poäng på Vallen!
    ## Attityd har Lasse Ericsson pratat om och det börjar redan visa sig att just den där attityden är förändrad. Något som känns ganska glasklart har inte alltid varit just det men nu jäklar visar vi den rätta formen av det.
    ## Ivo Vazgec håller sin första nolla för säsongen och räddar det han ska och lite till. Lite småmissar med in- och utsparkar men verkligen grym när det väl hettar till. Stabil rakt igenom.
    ## Försvaret måste berömmas och jag tycker att de kändes tajta och mer lugna än på länge trots en massiv press från Åtvidaberg. Jukka Sauso kom tillbaka starkt efter avstängningen och trots en perfekt brytning åkte han på en ny varning i andra halvlek. Överlag stark i luften och mer homogen i sitt spel.
    ## Ex Åtvidabergaren Johan Niklasson växer för varje match och gör sällan bort sig. Ett kap!
    ## Båda ytterbackarna gör bra matcher. Siwe vek sig inte en tum under första halvlek då det smällde som värst och Jesper Svensson spelar klassfotboll gång på gång. Det är så härligt att se hur han tar för sig i match efter match. Hatten av!
    ## Kaptenen kämpade storstilat och var nere för räkning några gånger men kom alltid tillbaka. Lite småseg ibland men oerhört nyttig och viktig på det defensiva mittfältet.
    ## Christer Perssons insats kan man lägga på karbonpapper för det ser nästan likadant ut jämt. Det är sällan Christer gör en dålig match och ikväll var han överallt.
    ## Sheriff Suma och Tommy Thelin höjde sig några snäpp och det finns några snäpp till att plocka fram. Cederqvist var hårt tagen men gav igen med all rätt. Fick inte speciellt mycket utrymmme men gav deras försvarare en hel del att göra.
    ## Och så då målskytten. Det här var en ”fendrich match”. Han brukar göra bra matcher när han får spela till höger på mittfältet. Starkt och tuff och viker inte en tum. Bästa matchen på länge och ett snyggt mål dessutom.
    ## Hasse Lindbom var såklart nöjd efter matchen men gillade inte att ÅFF-diton Andreas Thomsson gnällde en aning på domaren. – Ett lågvattenmärke Thomsson, replikerade Hasse då Andreas han tog upp en händelse då Cederqvist gick hårt åt en ÅFF spelare.
    ## Thomsson var nöjd med andra halvlek och tyckte att man mycket väl kunde fått med sig en poäng. – Ibland vinner man, ibland förlorar man, summerade han.
    ## En hel del av Åtvidabergsspelarna sågade Vallens matta och det kan väl bara konstateras att den inte är i topptrim. Det är å andra sidan knappt någon gräsplan nu.
    ## Efter fyra omgångar är vi på allsvensk kvalplats. Visst kommer vi somna gott ikväll!?
    ## Jonas Svahn fick göra Superettan debut idag då han fick hoppa in i den 86:e minuten. Det höll på att bli mål också för Svahn som fick ett jätte läge men han fick inte riktigt ordning på fötterna och bollen gick över. Hade han varit inne i matchen lite längre hade han satt den.
    ## Dryga 2.200 i premiären följdes upp av nästan 2.800 ikväll. På söndag kommer det över 3.000!
    ## Fint besök av Markus Thorbjörnsson som i halvtid fick ta emot supporterklubbens pris till årets spelare 2010. Markus såg ut att trivas…
    ## Domarens insats sågades av Åtvidaberg men jag tycker att båda lagen drabbades. Hela sex gula kort till Södraspelarna och det är ju på tok för mycket.
    Jönköpings Södra-Åtvidaberg 1-0 (1-0)
    1-0 (18) Fredric Fendrich
    Publik: 2.726 på Vallen
    Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa
    Ivo Vazgec, Jesper Svensson, Johan Niklasson, Jukka Sauso, Tom Siwe, Dennis Östlundh, Christer Persson, Fredric Fendrich, Tommy Thelin (ut 86), Sheriff Suma (ut 72), Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Tomas Backman (72) Jonas Svahn (86)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Branimir Hrgota, Mathias Etéus och Kristofer Snarberg

Skott: 10-9 (4-3)
    Skott på mål: 2-4 (1-1)