Qviding FiF — Jönköpings Södra IF

0
    252

Robert Walkers 1-0 mål såg ut att bli matchens enda mål men Qvidings inhoppare Isa Bagci ville annorlunda och kvitterade i den 86:e minuten. Båda lagen hade dessutom chanser att avgöra matchen och Tommy Thelin missade mer eller mindre öppet mål. En poäng blev det hursomhelst och det kanske var rättvist sett till hela matchen.
    Att det ska vara så jäkla svårt att vinna en sån här match. En poäng borta mot Qviding känns som en förlust mer eller mindre. Attitydsmässigt vet jag heller inte om det här var godkänt. Det kändes lite som att det här var mer gamla Södra än nya Södra. Det finns en del reflektioner som man ska plocka fram. Gick Södra för seger? Vid 0-0 planerade man ett defensivt byte då Backman skulle in istället för Walker. Konstigt.
    Walker, ja. Första matchen från start och han fick åtminstone en härlig avslutning. En lobb som sakta föll in bakom en förvånad målvakt. Efter att ha firat målet fick han lämna planen. Jag ska inte döma Walker för hårt för han har missat stora delar av försäsongen och det här var hans första match från start men det han visade igår är inte tillräckligt.
    Efter 1-0 så backade man hem och lät Qviding komma in alldeles för enkelt. Det straffade sig i den 86:e minuten då inhopparen Isa Bagci smet emellan mittförsvaret och gjorde Qvidings första seriemål för säsongen. Det kunde slutat än värre. Ivo Vazgec gjorde ett par fantomräddningar i slutet och det blev verkligen handbollsspel under de sista fem-sju minuterna med enbart anfallsspel åt båda hållen.
    Tommy Thelin skulle bli hjälte i den 90:e minuten då han gjorde allt så förbannat snyggt innan han med vänstern sköt bollen över det tomma målet. Stackars, stackars Tommy som verkligen hade behövt det där målet. Det är bara att komma igen för nästa gång ska det vara mål där.
    1-1 efter 95 minuters spel för väl anses som rättvist för hade det velat sig riktigt illa så hade vi torskat den här matchen.
    NOTERBART
    ## Sheriff Suma? Visst, han är irrationell och rivig som spelare men han får inte ut någonting som anfallare. Han känns felplacerad och det kanske är dax att testa någon/något annat?
    ## Johan Niklasson! Stabil, tuff och brytningssäker. Imponerade mest trots mellanläget vid 1-1.
    ## Christer Persson! Hjälpgumman är precis lika bra vart han än spelar. Jag föredrar honom på mittfältet men är perfekt som backup i mittförsvaret.
    ## Jeppe Svensson! Tar för sig och vågar allt mer. Mycket offensivt och snart kommer det att lossna ordentligt för honom.
    ## Ivo hade förvånansvärt svårt med utsparkar och insparkar. Inte likt honom men närspelet håller allra högsta klass.
    ## GM On tour fortsätter och det är härligt att se. Synd bara att inte Södra väljer ett offensivt spel när man nästan spelar inför hemmapublik…
    ## Mathias Etéus och Tomas Backman fick göra sina första minuter i årets serie. Båda två har några snäpp upp till normal form…
    ## Synd att inte Branimir får chansen i en sådan här match. Jag kräver inte att han startar men som matchen utvecklade sig borde han fått chansen.
    Qviding-Jönköpings Södra 1-1 (0-0)
    0-1 (70) Robert Walker 1-1 (86) Isa Bagci
    Publik: 698 på Valhalla IP
    Domare: Dragan Banjac, Handen
    Ivo Vazgec, Jesper Svensson, Johan Niklasson, Christer Persson, Tom Siwe, Dennis Östlundh, Fredric Fendrich, Robert Walker (ut 71), Tommy Thelin, Sheriff Suma (ut 84), Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Tomas Backman (71) Mathias Etéus (84)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Kristofer Snarberg, Charles Simba Jr, Branimir Hrgota och Jonas Svahn
    Skott: 15-15 (7-6)
    Skott på mål: 9-7 (2-4)