Jönköpings Södra IF — Falkenbergs FF

0
    332

Trots ett underläge med 0-1 till matchminut 82 kunde Södra vända och vinna matchen med 2-1 trots en man mindre sedan Zourab blivit utvisad i andra halvlek. Johan Bertilsson och Andreas Tegström målade denna afton. För Falkenberg väntar kvalspel mot Forward redan på onsdag.
    Innan matchen började så gällde följande:Falkenberg var tvungen att få minst oavgjort för att slippa negativt kvalspel. Södra jagade sin bästa placering i superettan.
    Efter 4 min så bryter Falkenberg ett pass och ställer om snabbt på Södras planhalva. Med 4 pass därifrån så kommer ett avslut i straffområdet där Helgesson räddar men returen kan Adam Eriksson i Falkenberg slå in. Falkenberg tar alltså ledningen tidigt i matchen. Södra får en frispark efter 6 min en bit utanför Falkenbergs straffområdet. Med en härlig variant där Bertilsson avslutar med ett bra skott men Stojan Lukic i Falkenbergs mål gör en fin räddning. Falkenberg spelar med hög press på Södra som gör att Södra får det svårt med sitt passningsspel. I 20 min så skapar Södra ett skottläge för Thelin efter ett fint förarbete av Gojani och Rönneklev men Lukic gör återigen en bra räddning. Södra börjar ta över mer i matchen från 20 min. I 23 min så avslutar Gojani med skott efter ett fint pass av Calisir men bollen går utanför. Minuten efter så spelar Gojani och Tegström ett härligt passningsspel mellan varandra där Tegström sedan hittar Fendrich som går på skott men Lukic gör en bra räddning som går till hörna. Thelin slår en hörna mot bottre stolpen där Calisir kommer perfekt högst upp men Lukic gör återigen en bra räddning. På några minuter så skapar Södra 3 goda målchanser. i 29 min så får Södra en frispark mitt på Falkenbergs planhalva. Zourab gör sig redo och tar den. Där man först får känslan att den går en bra bit över men bollen dyker rejält i slutet och den tar i ribban. En härlig frispark av Zourab!I 35 min får Gojani bollen på sin kant och tar sig förbi sin motståndare och söker sig in mot straffområdet. Men en Falkenbergsspelare kommer emellan och tar bort bollen från deras straffområde. I 40 min kommer Falkenberg upp i ett anfall där Helgesson gör en bra räddning på ett bra skott. I slutet av halvleken spelar Södra ett mycket fint passningsspel där bollen går mellan Fendrich-Thelin-Bertilsson tillbaka till Thelin och till Tegsröm som går på avslut och Lukic räddar men har svårt att hålla bollen och den går precis utanför stolpen. I halvtid står det 0-1. Avsluten totalt är 9-3 och avslut på mål är 5-3. Från 20 min fram till halvtidsvilan så tar Södra över i spelet.I andra halvlek börjar Falkenberg bäst och skapar ett par farligheter. I 55 min så gör Södra sitt första byte. Smylie går in och Gojani går ut. Falkenberg fortsätter att skapa farligherter  och i 58 min så har de ett avslut i ribban. I 67 min så gör Södra sitt andra byte.Cederqvist går in och Fendrich går ut. I 71 min så har Falkenberg en nick i stolpen. I 73 min kommer Zourab sent in i en situation och får ett gult kort. 3 min senare så kommer Zourab sent in i en nickduell och får ett gult kort tll och blir utvisad. Efter utvisningen så spelar Södra med en tre backlinje. I 80 min så har Smylie ett avslut i ribban och i minuten efter har Bertilssonen ett avslut på volley som Lukic tar. Men i 83 min så slår Cederqvist ett inlägg som Bertilsson nickar in 1-1 på. Falkenberg backar hem mer och mer eftersom ett oavgjord resultat räcker för att slippa negativ kvalplats för dom. Södra satsar mer och mer framåt.Det blir 4 min tillägg och i den 90 +1 min så får Tegström bollen i Falkenbergs straffområde och placerar dit 2-1.Södra gör ett sent byte där Tegström går ut och Östlundh går in. Södra spelarna krigar för fullt och slutresultatet blir 2-1.Presskonferensen efter matchen:
    Falkenbergs tränare Thomas Askebrand beskriver att känslan efter matchen är tomhet.
    Han fortsätter att berätta att han tyckte dom blev lite för passiva längre matchen gick.
    Han tyckte att dom hade tillräckligt med målchanser för att kunna göra ett 2-0 mål, men effektiviteten var inte den bästa.
    Mats Gren tyckte att det var inga av våra bättre matcher i dag. Det var lite bättre i första hälvlek. Men det var underbart att se inställningen alla ”fightades” ändå in och visade att vi verkligen ville vinna.
    Gren fortsatte och sa att han var mycket nöjd med resultatet men inte med spelet.
    Södra gör sin bästa säsong i Superettan och hamnar på 7.e plats. Det finns väldigt mycket som är bra som man ska ta med sig till nästa säsong. Stort grattis till den bästa säsongen i Superettan!!!

SAJTENFEMMAN

5 poäng: Andre Calisír:Han gör en mycket bra match där Falkenberg pressade högt upp i början av matchen. Med sitt lugn så hanterade han de flesta situationer på ett bra sätt.Han har ett bra passningsspel där han löser många situationer på.
    Calisir har gjort en kanonsäsong. Det ska bli väldigt intressant att följa honom framöver.
    4 poäng: Andreas Tegström: Tegström är ständigt ett hot där han med sitt spelsinne och passningsspel hela tiden är farlig. Han avgör också matchen med att vara effektiv och placerar in 2-1 på övertid.
    3 poäng: Viktor Rönneklev: Rönneklev är en spelare som har en hög lägsta nivå i sitt spel. Han presterar match efter match. Med ett bra passningspel där tillsammans med spelsinne och rutin kommer han rätt i de flesta situationer.

2 poäng:
    Johan Bertilsson: Mycket inblandad i spelet. Han visar att det finns mycket kvalitè hos honom. Södra har 8 avslut på mål och Bertilsson har 4 av dem och ett nickar han in kvitteringen på. Han gör sin bästa match i Södratröjan.

Jönköpings Södra – Falkenberg 2-1 (0-1)
    0-1 (4) Adam Eriksson 1-1 (83) Johan Bertilsson 2-1 (90) Andreas Tegström
    Publik: 1.506 på Vallen
    Domare: Lars Olsson, Umeå
    Nicklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Zourab Tsiskaridze (utv 76), Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Johan Bertilsson, Fredric Fendrich (67), Andreas Tegström, Robert Gojani (54) – Tommy Thelin.
    Inhoppare: Daryl Smylie (54) Pär Cederqvist (67) Dennis Östlundh (93)
    Övriga: Frank Pettersson, Philip Djup, Tom Siwe, Jonathan Drott
    Avslut totalt:13-8 (9-3)
    Avslut på mål: 8-5 (5-3)