Landskrona BoIS — Jönköpings Södra IF

0
    318

Landskrona såg ut at gå mot en kassaskåpssäker seger i hemmamötet mot J-Södra. När det återstod en halvtimme av matchen gjorde Bradley Ralani 3-0 för BoIS mot ett håglöst och oinspirerat Södra.
    André Calisirs reducering i den 77 minuten gav oss lite hopp och när sedan Ivo Vazgec blev frilägesutvisad i slutet va matchen satte Södra högsta fart för att komma ikapp. En reducering blev det, i den 89 minuten genom Tom Siwe men närmare än så kom man inte trots en del chanser under den sex minuter långa övertiden.
    Sett till hela matchen var det här absolut ingen bra match av Södra. När till och med radiokommentatorn beskriver Södra som håglösa, oinspirerade och omotiverade början man undra. Vi fick ett kvitto på hur mycket tabellplaceringarna egentligen betyder…
    Spännande blev det till slut och det med god hjälp av Landskronas målvakt Ivo Vazgec som blev frilägesutvisad när det återstod sex minter av ordinarie speltid. Tom Siwes reducering fram till 2-3 gav ännu mer nerv i slutet och när fjärdedomaren visade att det återstod hela sex tilläggsminuter blev hoppet rejält större. Vikarierande målvakten, utespelaren Max Mölder, släppte trots chanser bara in Siwes boll bakom sig och Landskrona kunde hålla undan. BoIS klev därför om Södra i tabellen och tog chansen att nå en femteplats. För Södras del finns en sjätteplats inom räckhåll men då måste man vinna avslutningsmatchen hemma mot Falkenberg. Ett Falkenberg som kämpar för att slippa kvalspel.
    <br />5: -<br /><br />4: -<br /><br />3: Andreas Tegström<br /><br />2: Joakim Karlsson<br /><br />1: Viktor Rönneklev<br /><br />

5: –

4: –
    3: Andreas Tegström
    2: Joakim Karlsson
    1: Viktor Rönneklev

Landskrona BoIS-Jönköpings Södra 3-2 (1-0)
    1-0 (34) Erik Andersson 2-0 (53) Fredrik Olsson 3-0 (60) Amethyst Bradley Ralani 3-1 (77) André Calisir 3-2 (89) Tom Siwe
    Publik: 1.742 på Landskrona IP
    Domare: Nermin Cisic, Värnamo
    Nicklas Helgesson – Jesper Svensson (74), Zourab Tsiskaridze, André Calisir, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson, Daryl Smylie (69) – Johan Bertilsson, Andreas Tegström, Tommy Thelin – Pär Cederqvist (69).
    Inhoppare: Fredric Fendrich (69) Robert Gojani (69) Tom Siwe (74)
    Övriga: Frank Pettersson, Christer Persson, Dennis Östlundh och Charles Simba
    Skott: 10-13 (6-2)
    Skott på mål: 7-7 (3-1)
    Hörnor: 6-6 (1-1)
    Frisparkar: 7-12 (5-7)