Jönköpings Södra IF — Assyriska FF

0
    287

J-Södra fortsätter övertyga på Vallen. Ikväll besegrade man Assyriska med 2-0 efter mål av Pär Cederqvist och Andreas Tegström i första halvlek. Segern betyder att J-Södra har säkrat kontraktet och spelar i Superettan 2013!
    Matchen börjar rätt spänt, märks att mycket står på spel. Efter en jämn inledning de första 10 min så börjar Södra spela bättre och bättre och får ett övertag i spelet. Zourab tar en frispark  i 11 min en bit utanför AFFs straffområde. Den går precis över ribban. 2 min senare så lägger Thelin en kort hörna tiil Smyle som spelar vidare till Rönneklev som så när ställer Malmqvist i AFF målet med en överraskande klack. Södra börjar skapa målchans på målchans. I den 23 min kommer Bertilsson runt på kanten och spelar till Cederqvist som går på avslut och Malmqvist gör högkvalificerad räddning. I den 26 min får Södra utdelning. Zourab bryter i försvaret och man ställer om snabbt där man kommer 4 mot 4. Smylie spelar ut bollen till Zourab en bit in på deras planhalva på Södras högersida. Han  slår ett perfekt inlägg till Cederqvist som är högst i nickduellen med deras mittbackar och sätter bollen perfekt i nät. Södra fortsätter i samma stil. Thelin har 2 bra skott på mål och även Smylie kommer till lägen. Men 2-0 kommer i 39 min då Södra har en farlig frispark utanför AFFs straffområde. Smylie slår den hårt på marken där Malmqvist släpper retur rakt ut till Tegan som inte gör något misstag. 2-0 står sig till halvtid. Södra hade 11-4 i avslut totalt och 9-1 i avslut på mål.
    Andra halvlek har AFF mer bollinnehav. Södra får inte samma fart på bollen och blir mer stillastående. Även om AFF har mer boll så kommer dom inte till dom här jättheta målchanserna. Känns som att Södra kontrollerar händelserna på planen ändå. AFF försöker mer och mer men som sagt de riktigt heta chanserna uteblr. Avsluten totalt i andra halvlek är 5-7 och 3-2 i avslut på mål.
    På presskonferensen efter matchen så var Grens analys av matchen att de första 10 min så jobbar vi oss in i spelet. 10 min och fram tills halvtidsvilan spelar vi riktigt bra fotboll. I andra halvlek så blir det spel i sidled och bakåt.Vi får inte samma fart på bollen och det blir en del chansspel.
    Azrudin Valentic Assyriskas tränare sa efter matchen att Södra vinner fullt rättvist. Södra är ett mycket bra spelande lag och vi blir alldeles för passiva i första halvlek. I andra halvlek får vi mer intiativ men har svårt att komma till heta målchanser uttryckte Valentic.
    SAJTETNFEMMAN
    5: Zourab Tsiskaridze
    Han är en klasspelare! Han spelar med en härlig pondus och beslutsamhet i allt han gör. Han är en duktig passningspelare och med ett mycket bra spelsinne ligger perfekt som mittback längst bak och läser spelet. 1-0 målet är ett klassmål. Han bryter spelet perfekt och följer med upp i en 4 mot 4 situation och får en pass av Smylie. Med en suverän precision slå han ett perfekt inlägg där Cederqvist högst.
    4: Daryl Smylie
    Inblandand i mycket av Södras offensiva spel. Han skapar egna målchanser med ett bra skott men och också en härlig framspelare. 2-0 målet en bra frispark av Smylie där Malmqvist har svårt att hålla bollen och returen ut till Tegsröm.Förutom det är han bra att vinna boll och komma ur situationen snabbt.
    3: Joakim Karlsson
    Hamnar i många kampsituationer under matcherna. I sådana situationer är han helt suverän. Han vinner väldigt många av dom och därifrån spelar han ofta en enkel passning. Han gör det han är bra i match efter match.
    2: Viktor Rönneklev
    En mycket klok spelare som värderar  många av dom situationer han hamnar i under matcherna på ett bra sätt.. Han överarbetar aldrig några situationer utan löser dom ofta med ett bra passningsspel.
    1: Pär Cederqvist
    I dag krigade han i varje situatioen! Visade en härlig attityd och målet är han högst upp före mittbackar och målvakt i AFF. Även dueller som han förlorade vann han tillbaka bollen. Hans kvaliteèr som målskytt märks i situationer vid målet han gjorde.
    Jönköpings Södra – Assyriska  2-0 (2-0)
    1-0 (26) Pär Cederqvist 2-0 (39) Andreas Tegström
    Publik: 2.318 på Vallen
    Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Johan Bertilsson, Daryl Smylie (88), Andreas Tegström (68), Tommy Thelin (78) – Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Fredric Fendrich (68) Robert Gojani (78) Jonathan Drott (88)
    Övriga: Frank Pettersson, Christer Persson, Dennis Östlundh och Tom SIwe
    Skott: 16-11 (11-4)
    Skott på mål: 12-3 (9-1)