IFK Värnamo — Jönköpings Södra IF

0
    348

J-Södra tog i afton ett rejält kliv mot ett nytt kontrakt. Efter 1-1 paus körde Södra sedan över jumbon Värnamo i andra halvlek och slutsiffrorna stannade till slut på 5-1 till Di Gröne. Daryl Smylie började matchen på bänken men fick avsluta den sista halvtimmen av matchen och bidrog starkt till den klara segern. Förutom två Smyliemål nätade också Zourab, Thelin och PC.
    Säsongens blott tredje bortaseger inkasserades på Finnvedsvallen under måndagskvällen. J-Södra var några klasser bättre än ett tröttkört hemmalag som iallafall försökte bitvis. Under den första halvleken skapades inte så värst många målchanser men vi fick se båda lagen göra varsitt mål. J-Södra fick 1-0 på en frispark från egen planhalva, inprickad av försvarshulken Zourab Tsiskaridze. Zourab såg att målvakten Bill Halvorsen stod ganska långt ut och testade en ballonglyra mot målet. Allt gick så snabbt att ingen egentligen fattade att bollen gick in i mål men det gjorde den. Zourab sprang som en tok ut och kramade om GRen, Eriksson & Svante.
    Värnamo skulle få in en kvittering precis innan pausfikat. Efter en hörna nickade Muhammad Abdulrahman bollen otagabart för Niklas Helgesson i Södramålet. Sekunder efter blåste kvällens domare Jim Petersson av första halvlek. Snöpligt!
    Andra halvlek börjar lite tveksamt men när Tommy Thelin rivs ner innanför straffområdet och går nästan luften ur hemmaspelarna. Pär Cederqvist placerar in bollen via Halvorsens händer i mål och 2-1 till J-Södra. Mittbacken Andreas Hadenius får sin andra varning i samband med straffen och blir därmed utvisad. Givetvis tufft för Värnamo men alla som kan sin Södrahistoria vet att man matchen definitivt inte är vunnen.
    Spiken kommer dock, Tommy sätter 3-1 bakom en passiv Halvorsen och kort därefter avgör Smylie den här tillställningen med ett vackert mål fram till 4-1. Suveränt förabete av Andreas Tegström som likt Kurre Hamrin tar sig fram från kanten in mot mål.
    Smylie får i slutet fastställa slutresultatet till 5-1 efter ett nyttt skott utifrån. I andra halvlek lossnade det rejält för Södra som kunde spela ut med en man mer. Värnamo orkar inte och hade behövt få en 2-1 ledning i början av halvleken. Trots allt buande från Södrafansen var nog Vlado Zlojutro lagets främsta spelare. I Södra är det många som gör ett bra dagsjobb. Daryl Smylie visade att han är höstens spelare i laget och fick även göra två mål. Bäst tycker jag Zourab är som spelar med pondus, är gedigen i sitt sätt att spela och fick dessutom göra ett mål.
    Tabelläget ser ljust ut och vinner vi mot Assyriska i nästa omgång är kontraktet säkrat rekordtidigt…
    Bilder från matchen hittar du här.

<br />5:Zourab Tsiskaridze<br /><br />4: Daryl Smylie<br /><br />3: Andreas Tegström<br /><br />2: André Calisir<br /><br />1: Tommy Thelin<br /><br /><br />

5:Zourab Tsiskaridze

4: Daryl Smylie
    3: Andreas Tegström
    2: André Calisir
    1: Tommy Thelin

Värnamo – Jönköpings Södra 1-5 (1-1)
    0-1 (24) Zourab Tsiskaridze 1-1 (45) Muhammad Abdulrahman 1-2 (51) Pär Cederqvist (straff) 1-3 (64) Tommy Thelin 1-4 (65) Daryl Smylie 1-5 (87) Daryl Smylie
    Publik: 1.804 på Finnvedsvallen
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Niklas Helgesson – Viktor Rönneklev, André Calisir, Zourab Tsiskaridse, Jesper Svensson – Joakim Karlsson, Fredric Fendrich (59) – Johan Bertilsson, Andreas Tegström (72), Tommy Thelin – Pär Cederqvist (84).
    Inhoppare: Daryl Smylie (59) Robert Gojani (72) Finnur Justinussen (84)
    Övriga: Frank Pettersson, Christer Persson, Tom Siwe och Jonathan Drott
    Skott: 6-14 (4-6)
    Skott på mål: 3-11 (3-5)
    Hörnor: 5-6 (2-6)
    Frisparkar: 12-10 (5-7)