Jönköpings Södra IF — Halmstads BK

  0
  311

  Matchfakta

  J-Södra gjorde säsongens bästa insats men det räckte bara till en poäng mot topplaget Halmstad. Tom Siwe slog till i den första halvlekens slutskede med ett långskott som letade sig in i målet, men i andra halvlek kunde Mikael Boman slå in en boll intill Niklas Helgessons högra stolpe. En snopen poängförlust efter en mycket bra insats.
  Södra började matchen väldigt bra och hade redan efter 10 min spel 5 hörnor. Man hade skapat 2-3 bra chanser varav Zourab hade en frispark i ribban. Södra fortsätter under första halvlek att skapa målchanser.
  Tegström är ofta inblandad när Södra skapar sina chanser. Det man minns mest är Tegans härliga idivduella prestation i 43 min då han utamanar en back och gör en tvåfotare på honom och därefter en högeryttersida som är påväg mot högra krysset men får upp en hand och styr bollen över. Halmstad har ett par bra chanser av Bohman där Helgesson gör giftiga räddningar bl a en enhandsräddning  som håller hög kvalitè. I 45 min så får Siwe en pass av Thelin vid ca 35 meter och går på skott förbi alla och letar sig in vid målvaktens vänstra hörn.
  Andra halvlek börjar i ett högt tempo där Södra spelar väldigt bra och kommer till flera fina målchanser. Karlsson har ett skott som tar i Stolpen och i bakhuvudet på målvakten ut. I 68 min så blir det en situation där Rojas i HBK slår till med armen på Fendrich och många Södra spelare reagerar kraftfullt mot Rojas slag. Fendrich leds av planen blödande i pannan. Rojas får naturligtvis rött kort för detta. I samband med detta så byts Drott in och Fendrich ut. i 79 min så tar HBK ett snabbt inkast som är högt upp i planen. Bohman tar emot snabbt och går in i straffområdet och tar en yttersida som sitter otagbart i Helgesson högra burgavel. Södra fortsätter att skapa tryck på HBK och går för ett ledningsmål. Men matchen slutar 1-1 och det kan Halmstad BK tacka sin målvakt Karl-Johan Johnsson för som gjorde en otrolig insats.Södra ska vara nöjda med allting förutom resultat. Man gör strålande prestation där man spelar en underbar fotboll.
  Bilder hittar ni här
  <br />5: Andreas Tegström <br />Han gör en fantastisk match, där han skapar många målchanser åt sig själv och sina lagkamrater. Han visar i denna match att han har så mycket fotboll i sig. Ett underbart spelsinne och härlig teknik som lägger grunden för detta.Matchens prestation var den underbara tvåfotaren som han gör på HBKbacken och den härliga yttersida som var på väg in i högra krysset.<br /><br />4: Zourab Tskikaridse<br />Lysande insats! Där han med härlig tajming och beslutsamhet vinner de flesta närkamper. Har ett bra pasningsspel tillsammans ,med bra spelsinne så värderade han de flesta situationer på ett mycket bra sätt. Hade en farlig frispark i ribban med sin vänsterfot.<br /><br />3:Johan Bertillson <br />Han gör sin bästa insats i Södratröjan idag. Tog mycket mera intiativ och kom med mera i spelet. Han hade ett bra passningspel som öppnade upp för honom. Han har också en härlig tajming i det han gjorde idag då han ofta kom rätt i situationer i spelet.<br /><br />2: Niklas Helgesson <br />Strålande insats. Där han agerade med pondus och svarade förflera högkvalificerade räddningar. Han gjorde rätt bedömningar och värderade situationerna på ett fördömligt sätt.<br /><br />1: Joakim Karlsson<br />Spelar en väldig enkel fotboll. Gå in i varje närkamp och krigar för att vinna boll.Vinner många närkamper och därefter spelar han ofta en ehkel pass vidare. På så sätt spelar han med hög procent i sitt passningsspel. Man kan därifrån fortsätta det offensvia spelat. Han är väldigt viktig för sitt lag!<br /><br />


  5: Andreas Tegström
  Han gör en fantastisk match, där han skapar många målchanser åt sig själv och sina lagkamrater. Han visar i denna match att han har så mycket fotboll i sig. Ett underbart spelsinne och härlig teknik som lägger grunden för detta.Matchens prestation var den underbara tvåfotaren som han gör på HBK-backen och den härliga yttersida som var på väg in i högra krysset.

  4: Zourab Tskikaridse
  Lysande insats! Där han med härlig tajming och beslutsamhet vinner de flesta närkamper. Har ett bra pasningsspel tillsammans ,med bra spelsinne så värderade han de flesta situationer på ett mycket bra sätt. Hade en farlig frispark i ribban med sin vänsterfot.
  3:Johan Bertillson
  Han gör sin bästa insats i Södratröjan idag. Tog mycket mera intiativ och kom med mera i spelet. Han hade ett bra passningspel som öppnade upp för honom. Han har också en härlig tajming i det han gjorde idag då han ofta kom rätt i situationer i spelet.
  2: Niklas Helgesson
  Strålande insats. Där han agerade med pondus och svarade förflera högkvalificerade räddningar. Han gjorde rätt bedömningar och värderade situationerna på ett fördömligt sätt.
  1: Joakim Karlsson
  Spelar en väldig enkel fotboll. Gå in i varje närkamp och krigar för att vinna boll.Vinner många närkamper och därefter spelar han ofta en ehkel pass vidare. På så sätt spelar han med hög procent i sitt passningsspel. Man kan därifrån fortsätta det offensvia spelat. Han är väldigt viktig för sitt lag!

  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra – Halmstad 1-1 (1-0)
  1-0 (45) Tom Siwe 1-1 (79) Mikael Boman
  Publik: 2.381 på Vallen
  Domare: Antti Kanerva, Olofstorp
  LAGET:
  Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Zourab Tsiskaridze, Tom Siwe – Joakim Karlsson, Fredric Fendrich (70) – Tommy Thelin (87), Andreas Tegström, Johan Bertilsson – Pär Cederqvist.
  Inhoppare: Jonathan Drott (70) Robert Gojani (87)
  Övriga: Frank Petetrsson, Christer Persson, Charles Simba, Finnur Justinussen, Philip Djup
  Halmstad: K-J Johnsson – C Järdler, R Magyar, J Lundberg, R Miller – K Steindórsson, K Fagercrantz, A Rojas (utv 67), J Blomberg (69 P Nyström) – M Boman, G Baldvinsson
  STATISTIK:
  Skott: 26-16 (11-10)
  Skott på mål: 13-7 (6-5)
  Hörnor: 13-3 (6-3)
  Frisparkar: 11-17 (6-6)
  Offside: 1-1 (0-1)
  Gula kort: 1-1 (0-0)
  Röda kort: 0-1 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  1 oktober 2012 19:00 Superettan 2012 2381 Antti Kanerva

  Lämna ett svar