Halmstads BK — Jönköpings Södra IF

0
    308

På vackra Örjans Vall inkasserade Södra säsongens första förlust. Hemmalaget Halmstad vann en målrik tillställning med 3-2 efter en 2-1 ledning i paus. Branimir Hrgota gjorde Södras båda mål och Södra hade också heta möjligheter att få till ett kryss på övertid.
    Vill man se många mål i fotboll så ska man gå och titta när J-Södra lirar. På de tre senaste matcherna har det sammanlagt blivit 15 mål fördelat på sju framåt och åtta bakåt. Offensivt är det ingen fara men just nu släpper vi in för mycket mål. HBK är ett rutinerat lag som dessutom är väldigt starka hemma och idag fick de med lite flyt enkla mål och då blir de svårslagna. 1-0 målet såg väldigt billigt ut då Jesper Svensson inte får bort bollen så istället hugger islänningen Steinthorsson bollen och placerar in bollen bakom Niklas Helgesson. J-Södra och Christer Persson är sedan millimetrar från en kvittering men ribban är i vägen och i anfallet efteråt sätter islänning nummer två 2-0 för hemmalaget. Då var Södra i brygga och HBK hade också möjligheter att gå fram till 3-0 men innan paus tändes hoppet då Branimir Hrgota elegant sköt in reduceringen sedan han vänt bort en back och sedan skjutit via en HBK:are i målvaktens vänstra hörn.
    I andra halvlek byter Gren ut Tegström som har ryggproblem och Robert Gojani får sina första minuter i årets superettan. Det tog knappt två minuter innan HBK satte 3-1 genom Mikael Boman efter hörna. Dessförinnan hade mannen som heter som ett helt handbollslag (just från Halmstad) Drott chansen till en kvittering men Johansson i HBK målet räddade.
    Efter 3-1 målet går matchen ner i tempo och det känns nästan som att Södra har gett upp. HBK bevakar sin ledning smart men sjunker sakta med laget och knappa tre minuter innan full tid ger Hrgota oss hopp då han gör sitt andra mål i matchen. På övertid skapar man två jättechanser till kvittering men man når inte ända fram utan den första förlusten i år är ett faktum.
    # # # # #
    Någongång kommer den och idag kom den. Jag talar naturligtvis om säsongens första nollpoängare. Den kom mot HBK men vi var jäkligt nära poäng och visst kändes det som att vi gav bort den här matchen. HBK fick väldigt enkla mål. Åtta baklängesmål på tre matcher är givetvis alldeles för många och jag undrar vad den forne mittbacken Gren tycker om sitt lags försvarsspel. Kanske skulle man testa Frank bara för att få till något nytt.
    Halmstad – Jönköpings Södra 3-2 (2-1)
    1-0 (8) Kristinn Steinthórsson, 2-0 (22) Gudjón Baldvinsson, 2-1 (40) Branimir Hrgota, 3-1 (47) Mikael Boman, 3-2 (87) Branimir Hrgota