Jönköpings Södra IF — Ängelholms FF

0
    281

Det som diskuterades mest  efter matchen var Pär Cederqvist utvisning i slutet av första halvlek.Även Ängelholms FF tränare Joakim Persson menade att det inte var någon utvisning och att domaren blåste sönder matchen och tog gula kort överallt. ”Det blev parodi av detta” uttryckte Joakim Persson och  menade att”domaren stal showen”.
    Matchen börjar trevande. De första 10-15 min är det ställningskrig. Ett par halvchanser för Södra är det som skapats mest. Södra börjar mer och mer tar över i spelet. Det kommer en möjlighet där både Thelin och Smylie skjuter direkt efter varandra men det blir resultatlöst. Den bästa chansen dyker upp i 33 min där Hrgota utmanar och kommer ner på högerkanten och spelar en hård boll in på marken men rensas bort av försvaret. Men inte bättre än den kommer ut till Thelin som drar den över. Men i den 42 min så är det dax för ledningsmål för de gröne. Det är Hrgota som kommer fram och utmanar och kommer in i banan och spelar en fin pass till Thelin som kommer fri från kanten.Thelin överraskar  målvakten med att spela fram till Cederqvist. Det blir en tilltrasslad situation där 2 backar i ÄFF och Cederqvist stöter samman. Cederqvist är den som vinner situationen och sätter dit 1-0.
    Sedan kommer situationen som alla kommer att prata om efter matchen. Det är i den 45 min där Helgesson gör en inspark och Cederqvist och Robin Nilsson  möts i en situation. För oss som sitter på pressläktaren såg situationen ut som en i mängden. Där domaren plötsligt blåser av och visar det röda kortet för Cederqvist. Det blir stora diskussioner på planen. Ingen verkar förstå domslutet.Det är också det som det pratas mest om under halvtidsvilan
    I samband med att andra halvlek ska börja så gör Södra sitt första byte. Ut går Fendrich och in går Drott. Södra går över att spela 4-4-1. Där Thelin är ensam forward. Södra får en dröm start på andra halvlek där Persson får två chanser på en frisparks som lyfts in i straffområdet och till slut sitter 2-0. Sedan visar Södra prov på ett härligt kämpande, där man krigar om varje boll. Trots att man är en man mindre så spelar man bra och håller upp spelet på ett väldigt bra sätt. ÄFF har svårt att skapa målchanser. Matchen rullar på och i den 79 min så slås bollen in mot mål går in i den bortre gaveln. Det målet känns väldigt snöpligt. Minuten efter så drar Smylie på sig sitt andra gula kort och blir utvisad. Nu är man 2 man mindre. Det blir för övermäktigt ochJuliusson kvitterar för ÄFF. Även Ängelholms Mikael Dahlgren blir utvisad efter att ha fått 2 gula kort.Det var på övertid  och hann inte få någon inverkan på matchen.  Efter en dramatisk match så slutar den oavgjort.
    Det kan inte varit lätt att vara spelare, vissa situationer blev gula och liknade situationer friade han helt. Det blev 3 utvisningar och och många gula kort i en match som inte varit särskilt ful.
    Jönköpings Södra – Ängelholm 2-2  (1-0)
    1-0  (42) Pär Cederqvist 2-0 (48) Christer Persson 2-1 (79) Robin Simovic 2-2 (83) Heidar Geir Juliusson
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Christer Persson, Viktor Rönneklev, Tom Siwe – Joakim Karlsson – Branimir Hrgota (90), Daryl Smylie, Fredric Fendrich (46), Tommy Thelin (82) – Pär Cederqvist
    Inhoppare: Jonathan Drott (46) Dennis Östlundh (82) Jonas Svahn (90)
    Gula kort: Fredric Fendrich, Jesper Svensson
    Rött kort: Pär Cederqvist, Daryl Smylie(2 st gula kort)
    Avslut totalt: 9-13
    Avslut på mål: 6-5