Ängelholms FF — Jönköpings Södra IF

0
    288

En härlig vändning i första halvlek gav förhoppningar om en efterlängtad trepoängare. Det blev dock bara en pinne sedan unge Michael Baggner gjort 2-2 i inledningen av andra halvleken. Den här matchen skulle vi har vunnit men vi vågade inte gå för alla poängen på slutet trots en man mer. Pär Cederqvist och Daryl Smylie gjorde målen.
    J-Södra skulle vunnit den här matchen. Med så många avslut på mål ska man vinna matchen. Efter en vändning i första halvlek  kunde vi inte förvalta den ledningen. Michael Baggner får göra kvitteringen efter ett snabbt inkast på deras högersida. J-Södra får ännu mer möjligheter att gå för en seger när hemmalagets Robin Simovic drar på sig sitt andra gula kort i minut 66. Den chansen tar man inte utan man går som vanligt ner i tempo istället och man fortsatte också med två defensiva balansspelare i Fendrich och Smylie. Ofattbart också att man inte satsar på ett dubbelbyte när chansen fanns. Ängelholm gick på knäna och det gjorde våra gubbar också. Finnur fick värma och värma men det blev förgäves denna afton också.
    Ängelholm fick en drömöppning i matchen. I spöregnet gjorde Monday Samuel mål centralt efter ett vänsterinlägg. Hela Södra står och sover och Helgesson är chanslös på målet. J-Södra arbetar sig in i matchen och tar över allteftersom. Kvitteringen kommer i den 27 minuten efter en välslagen hörna från Smylie dyker Pär Cederqvist upp, först och högst, och nickar snyggt in bollen. Efter det radar vi upp chanser men dröjer till den 45:e minuten innan Daryl Smylie vackert skjuter in 2-1 på frispark.
    I andra halvlek får alltså Ängelholm kvitteringen alldeles för billigt. Snabbt inkast och bollen i mål typ. Efter målet är det Södra som trycker på och går för ett ledningsmål. Närmast mål man kommer är en ribbträff från Smylie. I den 66e minuten får hemmalagets Simovic sitt andra gula kort men där dör nästan matchen. Vi kan inte utnyttja chansen med en man mer och vi går istället ner i tempo.
    Noterbart att man inte gör tre byten i en sådan här match. Vi har anfallare på bänken och jag hade valt Finnur framför både Drott och Bertilsson. Nu fick Finnur ingen chans alls och det vil jag nästan kalla ett tjänstefel. Återigen måste man visa att man vill gå för en seger och vi hade ett jäkligt bra läge att få med oss en trea hem ikväll.
    Bilder hittar ni här
    <br />5: Daryl Smylie<br />Ständigt farlig och ett urtjusigt 2-1 mål. Låg bakom det mesta i anfallsväg och hade också ett ribbskott i andra halvlek.<br /><br />4: Fredric Fendrich<br />En \

5: Daryl Smylie
    Ständigt farlig och ett urtjusigt 2-1 mål. Låg bakom det mesta i anfallsväg och hade också ett ribbskott i andra halvlek.

4: Fredric Fendrich
    En ”Fiddematch”. Krigarinsats och ett stort härta i alt han gör.
    3: Zourab T
    Precis som Fidde visar Zourab upp ett uppoffrande spel. Inte den bästa med boll men tuff att möta och nyttig där bak.
    2: Tommy Thelin
    Mycket boll gick genom Thelin och framförallt i första halvlek kretsade mycket av våra anfall kring Tommy. Mattades en del i andra precis som alla andra.
    1: Niklas Helgesson
    En tuff match men jag tycker ”Helge” löste det bra. Flera säkra ingripande och det var sannerligen ingen lätt match för målvakterna. Inte mycket att göra på målen.

Ängelholm – Jönköpings Södra 2-2 (1-2)
    1-0 (3) Ayinko Monday Samuel 1-1 (27) Pär Cederqvist 1-2 (45) Daryl Smylie 2-2 (51) Michael Baggner
    Publik: 457 på Ängelholms IP
    Domare: Nermin Cisic, Värnamo
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Zourab Tsiskaridze, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Daryl Smylie – Dustin Corea (70), Andreas Tegström (82), Tommy Thelin – Pär Cederqvist (82)
    Inhoppare: Jonathan Drott (70) Johan Bertilsson (82)
    Övriga: Frank Pettersson, Charles Simba, Christer Persson, Robert Gojani och Finnur Justinussen

Skott: 11-22 (5-15)
    Skott på mål: 7-13 (4-10)
    Hörnor: 3-8 (2-4)
    Frisparkar: 13-19 (6-12)