Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Christer Persson, Viktor Rönneklev (30) – Joakim Karlsson, Daryl Smylie – Dustin Corea (66), Andreas Tegström (76), Johan Bertilsson – Tommy Thelin
    Inhoppare: Tom Siwe (30) Jonathan Drott (66) Pär Cederqvist (76)
    Övriga: Fredric Fendrich, Frank Pettersson och Finnur Justinussen
    Östers IF: Alexander Nadj – Stefan Karlsson, Joachim Lantz, Mario Vasilj, Elmin Nurkic (81) – Alexander Henningsson, Marcus Bergholtz, Johan Persson, Denis Velic, Patrik Bojent – Matteo Blomqvist-Zampi (87). Inhoppare: Freddy Söderberg (81) Darijan Bojanic (87)
    Frisparkar: 17-17
    Offside: 1-1
    Gula kort: 2-2 (Karlsson och Bertilsson)
    Röda kort:
    J-Södra hade serieledarna Öster i brygga efter första halvlek sedan Dustin Corea gjort ett sent mål i halvleken. I andra halvlek körde Öster på och kunde vända matchen till en seger med 2-1 efter två mål av Matteo Blomqvist-Zampi. En tung poängförlust givetvis och jag tycker vi föll med flaggan i topp.
    På uppvärmningen skadar sig Östlundh och lindas hårt runt foten när han leds av planen. Persson tar platsen bredvid Calisir. Södra spelade 4-2-3-1 istället för 4-1-4-1. Man hade två defensiva mittfältare i Karlsson och Smylie. Man hade alltså flyttat ner Smylie utgångsposition i planen. Södra börjar matchen på ett bra sätt. Man spelar kontrollerat och ligger rätt i sina positioner. Öster har väldigt svårt att skapa målchanser i första halvlek. De har tre avslut på mål och det är skott utifrån som inte är några problem för Helgesson. Efter 30 min får Viktor Rönneklev gå av efter en bristning i baksidan lår. Tom Siwe kommer in och tar över ytterbackplatsen till vänster.Tom gör ett mycket bra inhopp. Redan i 33 min kommer Siwe med upp på kanten och samspelar med Tegström. Södra får en farlig frispark högt upp på plan. I slutet av halvleken bryter Siwe ett läge för Öster och spelar vidare till Tegström som spelar tillbaka till Siwe som fullföljer på kanten och får med sig en hörna. På hörnan slår Thelin en pass till Bertilsson som står utanför straffområdet och direkt spelar vidare till Corea går på skott där den tar en Öster spelare och går in vid ena stolpen.Ett mycket viktigt och psykologiskt för Södra till 1-0 i den 43 min. Resultatet står sig till halvtidsvilan och känslan efter första halvek är bra. Södra har gjort en bra och kontrollerad halvlek.
    I andra halvek ser man att Öster har flyttat fram positionerna. Man sätter mer tryck och flyttar ut bollarna på kanterna där man med distinkta inlägg och inspel ställer till oreda för Södra.Öster vinner mer och mer närkamper på planen. Vinner boll högt upp och på så vis  får man Södra under press. i 52 min kommer kvitteringen efter ett mycket fint inlägg från vänsterkanten av Boijent där Matteo Blomqvist-Zampi är först på bollen och nickar in distinkt 1-1 otagbart för Helgesson. Öster fortsätter i samma takt och ledningsmålet i 72 min kommer även det efter ett inlägg i från Östers vänsterkant där Matteo är först framme igen och nickar dit 2-1.. Öster har även en träff i ribban i 79 min.Södra försöker komma upp och skapa målchanser. Bästa chansen är i 88 min då Södra får en farlig frispark där Smylie får till en mycket bra träff som går precis utanför Östers vänstra kryss.
    Matchen slutar 2-1, där Öster var det bättre laget i andra halvlek.
    <br />5: Daryl Smylie<br />Smylie hade en lägre utgångspostion idag. Dän han spelade defensiv mittfältare. Han hämtade boll långt n er i plan och med ett bra passningspel fördelade han bollarna på ett bra. Han vann många bollar på mitten framför allt i första havlek. Han var också ytterst nära att kvittera i slutet med en bra frispark.<br /><br />4: Christer Persson<br />Persson får med snabbt varsel hoppa in och börja från start. Han gör det mycket bra. Med sin rutin och efarenhet och ett bra spelsinne så kommer han rätt i situationerna.&Auml;ven i andra halvlek när &Ouml;ster trycker på så är Persson väldigt säker i spelet. Ligger rätt hela tiden.<br /><br />3: Tom Siwe<br />Gör ett mycket bra inhopp. Den kvarten i första halvek Siwe gör är lysande.'Han stänger den kanten bra och följer med upp vid 3 tillfällern och skapr 2 hörnor och en farlig frisprark för Södra. En av hörnorna  blir det 1-0 målet på. Det anfallet började med att Siwe gjorde en bra brytning och värderade situation rätt och följde med upp offensivt och med bra samspel med Tegström så skapde de hörnan. &Auml;ven i andra halvlek så skapade inte &Ouml;ster någonting från Södras vänstersida. Siwe hade också ett bra passningspel.<br /><br />2: Tommy Thelin<br /> Ville mycket, Har 4 avslut idag av Södras 7.Har goda intentioner i det han göra och i det offensiva Södra skapade var ofta Thelin inblandad i.<br /><br />1: Joakim Karlsson<br />Väldigt betydelsefull för laget. Han är där i varje situation och krigar och ger allt för sitt lag.Inställningen till det han gör är underbar att se.

5: Daryl Smylie
    Smylie hade en lägre utgångsposition idag. Där han spelade defensiv mittfältare. Han hämtade boll långt n er i plan och med ett bra passningspel fördelade han bollarna på ett bra. Han vann många bollar på mitten framför allt i första halvlek. Han var också ytterst nära att kvittera i slutet med en bra frispark.

4: Christer Persson
    Persson får med snabbt varsel hoppa in och börja från start. Han gör det mycket bra. Med sin rutin och efrarenhet och ett bra spelsinne så kommer han rätt i situationerna.Även i andra halvlek när Öster trycker på så är Persson väldigt säker i spelet. Ligger rätt hela tiden.

3: Tom Siwe
    Gör ett mycket bra inhopp. Den kvarten i första halvek Siwe gör är lysande.’Han stänger den kanten bra och följer med upp vid 3 tillfällen och skapar 2 hörnor och en farlig frispark för Södra. En av hörnorna  blir det 1-0 målet på. Det anfallet började med att Siwe gjorde en bra brytning och värderade situation rätt och följde med upp offensivt och med bra samspel med Tegström så skapade de hörnan. Även i andra halvlek så skapade inte Öster någonting från Södras vänstersida. Siwe hade också ett bra passningspel.