Jönköpings Södra IF — Trelleborgs FF

0
    330

J-Södra vann rättvist kvällens hemmamöte mot Trelleborgs FF. Matchen avgjordes i första halvlek efter två snabba mål från Jesper Svensson och Dustin Corea.
    Trelleborg börjar matchen bäst och skapar ett par bra målchanser inledningsvis. Efter 10 min spel börjar Södra jämna ut spelet.Södras bästa chans så långt kommer i 18 min då fint spel av Corea och Svensson ger Bertilsson ett fint läge i straffområdet men skjuter utanför. Sedan fortsätter spelet att vara jämnt och nästa målchans kommer i 33 min då Trelleborg får ett tillfälle till friläge men Calisir med sin snabbhet hinner ifatt och avstyr situationen. I 35 min spelar Calisir till Jesper Svensson som från 25-30 meter på högerkanten slår ett inlägg som överraskar alla och istället går över målvakten och in i bottre gaveln. Sådana mål har Södra haft mot sig under säsongen. Nu hade man äntligen marginalerna med sig och får ett sådant mål. 5 min senare är det dags igen för mål. Efter ett mycket snyggt passningspel där till slut Smylie spelar fri Corea ensam med målvakt. Corea gör inget misstag utan rundar målvakten och sätter bollen i öppet mål. På övertid i första halvlek har Södra hörna från vänster där Thelin slår den mot bottre stolpen där Calisir är högst men nickar över.
    Spelmässigt i första halvlek är Trelleborg bättre 10 första min. Spelet från där till 35 min där Södra gör 1-0 är jämnt. Men fr o m 35 min t om första halvlek är slut är Södra betydligt bättre.
    i andra halvlek kontrollerar Södra matchen på ett bra sätt. Södra skaffar sig 4 fina avslut på mål. Trelleborg har svårt att komma till avslut. Man flyttar fram mer folk sista 15 min, men Södra fortsätter att kontrollera händelserna på planen på ett bra sätt. Trelleborg har endast 2 avslut på mål i andra halvlek och det är ett väldigt fint betyg till hela Södralaget.
    Södra vinner matchen fullt rättvist. Anders Grimborg tränare i Trelleborg uttryckte på presskonferensen att Södra vinner matchen för att man är tekniskt och passningsskickligare lag än vad Trelleborg är.

Jönköpings Södra – Trelleborg 2-0 (2-0)
    1-0 (35) Jesper Svensson 2-0 (40) Dustin Corea
    Publik: 1.633 på Vallen
    Domare: Jim Petersson, Motala
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Dennis Östlundh, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Johan Bertilsson (76), Daryl Smylie (66), Tommy Thelin (88), Dustin Corea – Andreas Tegström.
    Inhoppare: Fredric Fendrich (66) Jonathan Drott (76) Pär Cederqvist (88)
    Övriga: Frank Pettersson, Tom Siwe, Finnur Justinussen och Christer Persson
    Skott: 15-10 (5-4)
    Skott på mål: 6-5 (2-3)