Jönköpings Södra IF — IFK Värnamo

0
    338

Ett händelserikt länsderby på Vallen slutade med en Värnamoseger med 3-2 efter stor dramatik. J-Södra fick avsluta matchen med en man mer och hade ett stort tryck under den hela åtta minuter långa tilläggstiden. Nära var man också att kvittera men den här gången gick det inte.
    Derby är alltid derby heter det. Länsderbyt ikväll innehöll det mesta utan ett lyckligt slut. Efter en stark forcering i underläge 1-2 kunde supermålskytten Branimir Hrgota kvittera matchen med kvarten kvar att spela. Då var känslan att vi skulle vinna den här matchen. Men ivern till fler mål gav gästerna sista ordet. Inhopparen Donald Wellington kunde sticka igenom och sätta segermålet dryga fem minuter efter kvitteringen. Vid ställningen 2-2 och med en gubbe mer borde man åtminstone säkrat poängen men Södra ville ha tre poäng ikväll men det gick inte. Kvitteringsmöjligheter fanns det och med ett tillägg på nästan åtta minuter fanns det en chans men närmare ett Fredric Fendrichs skott över mitt i slottet kom man inte. Värnamo hade också lägen att definitivt avgöra matchen, speciellt Wellington, men stolpe och Helgesson var i vägen då.
    # # # # #
    Första halvlek påminde en hel del om vårens möte lagen emellan. J-Södra tog tidigt ledningen genom Calle Björk (hans första mål i södratröjan) men Värnamo kom tillbaka och kvitterade rättvist genom, såklart, Viktor Claesson. Efter kvitteringen pressade Värnamo tillbaka Södra och borde haft ledningen i paus. Den ledningen fick man istället dryga minuten av andra då mittbacken Martin Claesson gjorde 2-1 efter en frisparkslyftning.
    # # # # #
    Avslutet av matchen blev nästintill kaotiskt. Mittbacken Martin Claesson drog på sett rött kort efter en tröjdragning på Hrgota och efter diverse palaver kunde Branimir sätta 2-2 målet efter en tilltrasslad situation efter frisparken. Hrgotas 13 mål och därmed befäste han sin skytteligaledning. Hrgota fick mer utrymme i andra halvlek än i första och hade en del farligheter men Värnamo kunde hålla undan.
    # # # # #
    Efter slutsignalen var det vild tvpucksglädje bland ledarna och spelarna i Värnamo. Glenn Ståhl jublade högt och trots att de 10 spelarna var dödströtta kunde de fira segern med de tillresta fansen. För Södraspelarna var det såklart oerhört bittert att inte ens få med sig en poäng från matchen. Det känns som att vi varit här förr och på nytt hade vi nu chansen att skaka bort det där förbannade kvalstrecket men likväl finns det där under oss. Det blir att förbereda sig på en lång, lång höst.

Jönköpings Södra-Värnamo 2-3 (1-1)
    1-0 (10) Carl Björk
    1-1 (21) Viktor Claesson
    1-2 (47) Martin Claesson
    2-2 (75) Branimir Hrgota
    2-3 (80) Donald Wellington
    Publik: 3.435 på Vallen
    Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa
    Niklas Helgesson – Tom Siwe (ut 69), André Calisir, Christer Persson, Tomas Backman – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich (ut 87) – Tommy Thelin, Andreas Tegström, Branimir Hrgota – Carl Björk (ut 80)
    Inhoppare: Jesper Svensson (69) Mathias Etéus (80) Jonas Svahn (87)