Falkenbergs FF — Jönköpings Södra IF

0
    349

På sjätte försöket kom så äntligen den första segern på Falkenbergs IP. Efter en mållös första halvlek fick J-Södra en drömstart på den andra då Branimir Hrgota sköt in ledningsmålet efter bara 59 sekunder. Dryga tio minuter senare fixade Tommy Thelin en straff som Hrgota rullade in 2-0 på. Slutminuterna blev spännande då Stefan Rodevåg reducerade i den 86:e minuten men J-Södra kunde hålla undan till tre viktiga poäng!
    Branimir Hrgota avgör den här matchen via två nya fullträffar. Mål 11 och 12 vilket betyder ensam ledning i skytteligan. Jag antar att värdet steg ytterligare där. Bara en sådan sak att lägga en straff vid ställningen 1-0 på bortaplan hade fått vem som helst att blir lite nervös. Inte Branimir. Istället chippar han in bollen mitt i målet. Iskallt och fullständigt fantastiskt.
    I övrigt då. André Calisir gör en stormatch i försvaret och går från klarhet till klarhet. Idag fick han spela med Jukka som var tillbaka och även Jukka ska ha beröm för sitt spel. Något ringrostig och säkert väldigt osäker efter en svag vår men idag spelade Jukka säkert och framförallt dominerar han ju i huvudspelet.
    Andreas Tegström fortsätter att hålla en hög nivå. En suverän första halvlek igen och sliter och river i den andra. Tomas Backman gör en bra insats på sin ytterbacksplats och ska ha beröm för det.
    En otroligt viktig seger och lite luft (tillfälligt?) till lagen nedanför. J-Södra har nu 30 poäng inför torsdagens länsderby mot IFK Värnamo. Ett IFK som idag tappade en 3-1 ledning hemma mot Åtvidaberg till oavgjort 3-3. En match i matchen blir det säkert mellan ungdomarna Branimir Hrgota och Viktor Claesson…
    NOTERBART:
    ## Hasse Lindbom fanns inte med på tränarbänken idag. Enligt rapporterna var han hemma sjuk.
    ## Bara ett enda byte idag då Eteus fick hoppa in istället för Thelin.
    ## Första bortasegern mot Falkenberg, all time!
    ## Bran The Man i ensam ledning i skytteligatoppen. 12 fullträffar vilket är ett bättre än Värnamos Viktor Claesson och två bättre än ÄFF:s Sebastian Andersson.
    Falkenberg-Jönköpings Södra 1-2 (0-0)
    0-1 (46) Branimir Hrgota
    0-2 (57) Branimir Hrgota (straff)
    1-2 (86) Stefan Rodevåg
    Publik: 3.294 på Falkenbergs IP
    Domare: Jörgen Daugbjerg Nielsen
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Jukka Sauso, Tomas Backman – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich – Jonas Svahn, Tommy Thelin (ut 83), Branimir Hrgota – Andreas Tegström.
    Inhoppare: Mathias Etéus (83)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Charles Simba Jr, Tom Siwe, Robert Walker och Johan Niklasson