Åtvidabergs FF — Jönköpings Södra IF

0
    360

Det såg länge ut att bli en överraskande trepoängare på Kopparvallen men med två sena mål för hemmalaget blev det istället en bitter förlust. I den 90 minuten kvitterade Magnus Eriksson och i den andra övertidsminuten avgjorde Kristian Bergström matchen med att placera in bollen till höger om Helgesson. En bitter förlust såklart och så typiskt Södra. Segern för Åtvidaberg var på inget sätt orättvis sett till chanserna men ett så sent avgörande var förbaskat jobbigt. Tätt innan 1-1 målet vinkades Hrgota av felaktigt i ett friläge…
    Det kändes så rätt. En snabb 1-0 ledning och sedan ett tajt defensivt Södra med en målvakt av absoluta toppklass. De tre sista minuterna förstörde en underbar lördag. Andreas Tegström vackra ledningsmål i början av matchen var värd en trepoängare. Åtvidabergs mittback Da Silva lär drömma mardrömmar om ”Tegan” ett bra tag. Att Åtvidaberg skulle dominera den här matchen var ingen överraskning. Redan i matchens första minut skapade man en fet chans som brändes av återvändaren Thomas Olsson och det skulle brännas flera. Tegströms mål blev det enda under de första 45 minuterna och även om Åtvid trummade på var Södra sylvassa när chanserna dök upp. Bland annat hade Tommy Thelin en superchans att göra 2-0 men Henrik Gustavsson i hemmaburen räddade.
    I den andra var det nästan bara Åtvidaberg. Man svärmade som bålgetingar framför en fantastisk Niklas Helgesson som också hade god hjälp av försvaret. Christer Persson och André Calirsir gör på nytt en stormatch och Persson var Södras bästa utespelare idag. Jag tar förgivet att Hasse har gett Christer ett nytt kontrakt för minst två säsonger till annars är det tjänstefel.
    Det skulle alltså dröja till de självaste slutminuterna innan hemmapubliken får jubla. De hade visserligen jublat över en dömd straffspark i första halvlek som domaren Niklas Abrahmsson på något vis lyckades döma bort. Nu fick de jubla på riktigt och de gjorde det då lagets främsta målskytt, Magnus Eriksson, sköt in 1-1 precis innan klockan slog över till 90 minuter. Ett ännu större jubel (även från Robert Perlskog) utbröt då Kristian Bergström placerade in segermålet i den andra tilläggsminuten.
    En fruktansvärd avslutning på något som såg så bra ut. Strax innan kvitteringen får Branimir Hrgota sin chans så han får bollen perfekt av Andreas Tegström och kommer fri mot målvakten. Alla väntar sig ett säkert 2-0 mål men en assisterande domare får för sig att det är offside. Även om jag är färgad så är Branne inte ens nära offside. Så otroligt tungt och man blir ännu mer förbannad när domaren sedan ger Hrgota en varning för den givna protesten.
    2-1 till Åtvidaberg var sett till chanser inte orättvist. Men sättet det sker på gör att man troligtvis inte somnar gott ikväll. Fy fan.
    NOTERBART
    ## Andreas Tegström gör en makalös första halvlek och hemmaspelarna hade stora bekymmer med ”Tegan”. Hans mål var som sagt bara det värt en trepoängare.
    ## Frågan är hur länge vi få ha kvar Niklas Helgesson. Stormatch efter stormatch och så jäkla nära en ny nolla.
    ## Christer Persson. Han fortsätter att leverera och blir bara bättre och bättre. Han och André Calisir känns väldigt givna som mittlås även när alla andra spelare är tillgängliga. Ni missade väl heller inte Christers nickrensning på mållinjen i mitten av andra… Desstå olyckligare så drog han på sig en varning och missar därmed Falkenbergsmatchen.
    ## Det viftades rejält med kortleken i andra och då främst till Södraspelarna. Totalt blev det fem gula kort till Södra.
    ## Branimir Hrgota fick börja på bänken men fick hoppa in med 10 minuter kvar och hade som sagt sitt friläge som den assisterande domaren tog ifrån honom.
    ## Johan Niklasson fick göra comeback på sin gamla hemmaarena men det var ingen lyckad återkomst. Ett kort inhopp på fyra minuter och vi släppte in två mål…
    ## Det vill sig inte för Tommy Thelin. Han får sina chanser men han kan bara inte göra mål.

Åtvidaberg-Jönköpings Södra 2-1 (0-1)
    0-1 (16) Andreas Tegström 1-1 (90) Magnus Eriksson 2-1 (92) Kristian Bergström
    Publik: 2.940 på Kopparvallen
    Domare: Niklas Abrahmsson, Sollefteå
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Christer Persson, Tomas Backman (ut 89) – Dennis Östlundh, Fredric Fendrich – Jonas Svahn, Andreas Tegström, Tommy Thelin (ut 70) – Carl Björk (ut 80)
    Inhoppare: Robert Walker (70) Branimir Hrgota (80) Johan Niklasson (89)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Kristofer Snarberg, Jukka Sauso och Mathias Etéus
    Skott: 21-6 (10-3)
    Skott på mål: 14-5 (6-2)