Jönköpings Södra IF — Qviding FiF

0
    448

Tomas Backman fick hoppa in i inledningen av andra halvlek och blev matchens enda målskytt. Efter en hörna av Thelin var Backman påpassligt med och petade in segermålet. Underhållningsvärdet var inte stort och Södra hade problem med att öppna upp gästernas försvar. En viktig och nödvändig trepoängare trots allt.
    Det är de så kallade enkla matcherna som oftast är svåra att vinna. I 77 minuter kände man ångesten från planen och det luktade 0-0 väldigt länge. Det skulle krävas en veteran och en ny fantom för att till slut få alla tre poängen.
    Efter den miserabla insatsen senast borta mot Västerås hade firma Lindbom/Ericsson valt att peta Jonas Svahn och Tomas Backman. Något förvånande att en relativt formstark Svahn fick kliva av men det är som sagt inte alltid man begriper sig på laguttagningar.
    Båda dessa herrar fick emellertid hoppa in och för veteranen Backman blev inhoppet en succé. I den 77:e minuten fick Backman bollen efter en Thelinslagen hörna och så var det 1-0 och en stor, stor lättnad hos hemmalaget. Fram till dess hade man förbaskat svårt att kunna spela sig igenom Qvidingsförsvaret och när man försökte så var det genom långa höjdbollar. Mittfältsspelet vill inte lossna (om det nu kan bli bättre?) och det är våran svaga länk. I anfallet var Andreas Tegström tillbaka i en central roll och det är han som är hjärnan där. Branimir Hrgota och Calle Björk blixtrade till emellanåt men hade ingen av sina bättre dagar även om Björk var ytterst nära att göra mål men bollen tog istället klockrent i ribban.
    Totalt var insatsen svag och någon stor revanschlusta kunde vi inte se. Istället lät man gästerna ta kommandot och de var också det bättre laget under de första 45 minuterna. I andra blev det lite bättre även om Qviding mycket väl hade kunnat vinna den här matchen. I slutet gjorde Niklas Helgesson en ny fantomräddning och räddade segern och för andra matchen för säsongen så håller han nollan. Helgesson spelar så vuxet och moget och har verkligen tagit chansen när han har fått den. Här har föreningen verkligen hittat sin nästa stormålvakt!
    NOTERBART:
    ## Calle Björk får vänta på sin första fullträff i Södratröjan men var som sagt väldigt nära idag.
    ## Tomas Backman nätade för första gången i år och har nu gjort åtta mål för Södra i Superettan.
    ## Landslagsuppdrag nästa för en mållös Branimir Hrgota. Några chanser hade han idag men det blev inte mål för femte matchen i rad.
    ## En som sällan får någon uppmärksamhet är André Calisir. Jag tycker han har skött mittbacksspelet excellent tillsammans med Persson.
    ## Jesper Svensson var tillbaka i startelvan men märktes inte av så mycket. Inte lika frejdig offensivt och lite passiv i det defensiva spelet.

## Niklas Helgesson glöms lätt bort, men här på sajten ska han hyllas. Enorm idag och var väl rent av räddningen till att vi vann idag.
    ## Charles Simba blandade och gav men det man minns mest är kanske två offensiva ruscher i första halvlek som tvingade Qviding att ta til ojusta medel varav ett gav ett gult kort. Simba tvingades bryta matchen i början av den andra halvleken.
    ## Ni vet väl att detta var den tredje raka hemmasegern!
    ## Kaptenen var tillbaka och det känns alltid tryggt. Han och Fendrich hittar ofta en bra balans i spelet och är tunga att möta.
    ## Två raka bortamatcher nu, Åtvidaberg på lördag härnäst och sedan Falkenberg, innan länsderbyt mot IFK Värnamo hemma den 29 augusti.

## En hyfsad publiksiffra blev det trots allt och det trillade även in en del folk på pressläktaren idag. Senast mot BP var vi ju hela fyra personer men idag var vi säkert tio. Härligt att se att Jnytt hittade tillbaka också!

Jönköpings Södra-Qviding 1-0 (0-0)
    1-0 (77) Tomas Backman
    Publik: 1.754 på Vallen
    Domare: Lars Olsson, Umeå
    Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Christer Persson, Charles Simba (ut 52) Jr – Tommy Thelin (ut 80), Dennis Östlundh, Fredric Fendrich – Carl Björk (ut 85), Andreas Tegström, Branimir Hrgota
    Inhoppare: Tomas Backman (52) Jonas Svahn (80) Mathias Etéus (85)
    Övriga: Nuredin Bakiu, Kristofer Snarberg, Robert Gojani och Jukka Sauso
    Skott: 16-9 (8-4)
    Skott på mål: 6-5 (2-3)