Jönköpings Södra IF — IFK Värnamo

0
    315

J-Södra kunde äntligen få fira ordentligt. Är det jubileumsdag så är det. I länsderbyt mot IFK Värnamo segrade Di Gröne med 1-0 efter matchens enda mål av Tommy Thelin i första halvlek. Segern var rättvis och Södra brände också en straff i andra halvlek.,
    IFK Värnamo har mer boll i  första halvlek  där man kan utnyttja ytorna bakom Södra offensiva mittfältare. Därifrån försöker man göra instick till sina forwards. Men man får svårt att få fram bollarna och skapa målchanser. Däremot får man många hörnor med sig man har 6-1 i den statistiken. IFK har endast 2 avslut på mål efter första halvlek. Där gör Södra det väldigt bra och under hela matchen spelar Södra med väldigt stort hjärta.
    Trots att IFK har mer boll i första halvlek så är det Södra som har avsluten på mål. Södras mål kommer i slutet av första halvlek där Hrgota får tillbaka bollen efter en frispark och utmanar sin back och spelar snett inåt bakåt där Thelin finns och avslutar direktI andra halvlek så byter Södra in Fendrich istället för Tegström. Man går ner och spelar med 2 defensiva mittfältare i stället för en som man gjorde i första halvlek. Södra tar över mer i spelet och skapar målchanser. Sett över hela matchen så är det 11-3 i avslut på mål för Södra. Södra får en straff efter att Cederqvist blivit nerriven. Hrgota lägger den men missar efter en bra räddning av Halvorsen. Man borde gjort något mer mål efter alla dom avsluten man hade. I slutet flyttar IFK upp folk i anfallen. Men Södra försvarar sig bra och visst finnns det saker man kan förbättra men det viktigaste i dag var att ta 3 poäng och det gjorde man.Sett över hela matchen är Södra bättre än IFK och vinner fullt rättvist.
    Jönköpings Södra – IFK Värnamo 1-0 (1-0)
    1-0 (32) Tommy Thelin
    Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg
    Publik: 3.339 på Vallen
    Frank Pettersson – Tom Siwe (85), Christer Persson, André Calisir, Viktor Rönneklev – Joakim Karlsson – Branimir Hrgota, Daryl Smylie, Andreas Tegström (46), Tommy Thelin (85) – Pär Cederqvist.
    Inhoppare: Fredric Fendrich (46) Jonathan Drott (85) Jesper Svensson (85)
    Övriga: Niklas Helgesson, Dennis Östlundh, Kristoffer Snarberg och Robert Gojani
    Skott: 16-13 (7-5)
    Skott på mål: 10-3 (6-2)